Turun kaupunki­pyörät myöhästyvät jälleen – ongelma liittyy ulkonäköön

”Föllärit” saadaan käyttöön vasta heinäkuussa.

Turun rautatieasemalla on suosittu fölläriparkki.

23.6. 13:22

Turun kaupunkipyörien eli ”föllärien” piti saapua takaisin kaupunkiin alun perin ennen kesää. Myöhemmin tuli tieto, että pyörät saapuvat kesäkuun lopulla. Turun kaupunki tiedotti torstaina, että pyörien tulo viivästyy edelleen.

Tämänhetkisen arvion mukaan föllärit saadaan kaupunkilaisten käyttöön heinäkuun aikana. Myöhästyminen johtuu palvelun tarjoajasta eli tanskalaisesta Donkey Republicista.

– Olemme hyvin pahoillamme viivästymisestä, mutta valitettavasti emme voi tehdä mitään asian vauhdittamiseksi. Ainoa toiveemme on, että hyvää tosissaan kannattaa odottaa. Onneksi juhannuksena sentään paistaa aurinko ja on lämmintä, sanoo liikennepalvelupäällikkö Risto Peltonen.

Syy toimituksen viivästymiseen ovat laatuongelmat. Pyörien maalipinta ei ole vastannut vaatimuksia.

– He (palvelun tarjoaja) eivät hyväksyneet toimitusta, jonka saivat omalta alihankkijaltaan, ja heidän täytyy korjauttaa pyörät kuntoon, Peltonen kertoo Ilta-Sanomille.

Hänen mukaansa pyöriä odotellaan kaupungissa kovasti, mutta kansalaiset eivät ole kiukustuneet myöhästymisestä.

– Kukaan ei ole ollut lynkkaamassa meitä.

Pyörän saa aiempien vuosien tapaan vuokralle joko kerta-, kuukausi- tai kausimaksulla. Pyörän vuokra sisältyy Fölin kausikortteihin, jotka ovat voimassa vähintään 30 päivää. Pyöräkausi jatkuu Turussa 31.10. saakka. Kaupunkipyöräasemia on alettu jo pystyttää kaupunkialueelle.

Donkey Republicin toimittamia pyöriä on noin 16 000 kappaletta yli 70 Euroopan kaupungissa. Fölin kausikortilla voi vuokrata pyörän käyttöön missä tahansa näistä kaupungeista. Turkuun fölläreitä tulee 700.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?