Passeja haetaan nyt urakalla Turussa – vapaita aikoja vasta kesällä

Lounais-Suomen poliisi on joutunut siirtämään lupapalveluihin virkailijoita muista tehtävistä.

Passeja ja henkilökortteja haetaan nyt runsaasti.

Poliisin lupapalvelut ovat ruuhkautuneet Lounais-Suomessa pahasti. Seuraavat vapaat henkilökortteja ja passeja koskevat asiointiajat menevät tällä hetkellä kesä–heinäkuun vaihteeseen.

Moni onkin turvautunut asioimaan poliisiasemilla ilman etukäteen tehtyä ajanvarausta.

– Esimerkiksi Turun pääpoliisiaseman lupapalveluun on ajanvarausasiakkaiden lisäksi saapunut viime päivinä noin 110–160 asiakasta ilman ajanvarausta. Jo 20–30 tällaista asiakasta muodostaa ruuhkan, kertoo ylikomisario Petri Kangas Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Erityisesti Turussa asiakasmäärien kasvu on näkynyt ulko-oven tuntumassa venyvänä jonona. Ruuhkautuneen tilanteen takia ilman ajanvarausta saapuneiden asiakkaiden jonotusaika on venynyt jopa useisiin tunteihin.

Poliisi kehottaa kansalaisia hyödyntämään mahdollisuuksien mukaisesti sähköisiä lupapalveluja. Jos asiointi kuitenkin edellyttää henkilökohtaista käyntiä poliisiasemalla, kehottaa Kangas aktiivisesti seuramaan ajanvaraustilannetta.

– Ajanvaraustilanne elää päivittäin, ja kaikille poliisiasemille vapautuu lähes päivittäin peruutusaikoja, joita kannattaa seurata. Asiakas voi asioida millä tahansa poliisiasemalla, Kangas muistuttaa.

Poliisin lupahallinnossa on reagoitu tilanteeseen muun muassa siirtämällä virkailijoita muista tehtävistä henkilökorttien ja passien asiakaspalveluun.

Lupa-asioinnin ruuhkaa on havaittu myös muilla poliisilaitoksilla. Osittain tilanne kertoo siitä, että koronarajoitusten purkautuminen on saanut ihmiset entistä aktiivisemmin suunnittelemaan ulkomaan matkojaan.

– Asiakkaat ovat nyt yhtä aikaa suurin joukoin liikkeellä, eikä kaikkia hakemuksia voi tehdä loppuun asti verkossa, Kangas sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?