Kokoomus ykkönen Varsinais-Suomessa – yllätysnimi nousemassa konkareiden ohi

Varsinais-Suomessa ääniharavoiden joukkoon on nousemassa terveydenhoitoalan ja pelastusalan ammattilaisia.

Varsinais-Suomessa ehdolla ollut Li Andesson keräsi yhteensä 7 797 ääntä.

23.1. 21:40

Kokoomus vei odotetusti isoimman äänipotin Varsinais-Suomessa. Puolue keräsi äänistä 23,3 prosenttia eli pari prosenttiyksikköä enemmän kuin koko Suomessa. Puolue on saamassa aluevaltuustoon 18 paikkaa.

SDP erottui kokoomuksen kanssa selvästi kannatuksessa, sillä se sai äänistä 19,2, mikä noudattelee koko Suomen linjaa. Tulossa on 16 paikkaa aluevaltuustoon.

Keskustan (15,6 %) lisääntynyt kannatus näkyy myös Varsinais-Suomessa, sillä se nousi hieman yllättäen selvästi Vasemmistoliiton (12,3 %) ohi. Keskusta on saamassa 12, Vasemmistoliitto 10 paikkaa.

Perussuomalaiset on saamassa kahdeksan ja vihreät seitsemän paikkaa. Kokoomuksen kanssa vaaliliitossa oleva RKP on saamassa viisi paikkaa. Kristillisdemokraatit ovat saamassa kaksi paikkaa ja Liike Nyt yhden.

Alueen ja koko Suomen ääniharavaksi on nousemassa SDP:n kansanedustaja, lääkäri Aki Lindén, joka on kerännyt noin 7 100 ääntä, kun 90 % äänistä on laskettu. Toiseksi eniten ääniä on saanut Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, jonka potti on noin 6 800. Kolmantena on kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, joka on kerännyt noin 2 850 ääntä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio (ps) on neljäntenä noin 2 600 äänellä.

Runsaan potin on saamassa myös meripelastusjohtaja Niklas Guseff (rkp), joka näyttäisi nousevan äänissä kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok) ja keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon edelle.

Kärkipäähän sijoittuvat myös erikoislääkäri Kaija Hartiala (kok) ja apulaispormestari Ville Valkonen (kok).

Turkuun olisi menossa paikoista 29, Saloon 7, Kaarinaan 6 ja Naantaliin, Raisioon sekä Loimaalle 5. Yhteensä paikkoja olisi menossa 19 kunnan edustajalle.

Juttua päivitetty tuoreilla tiedoilla klo 23.00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?