Myrskyn jäljiltä pelti rutisi ympäri Suomen – Varsinais-Suomessa neljässä tunnissa 25 onnettomuus­tehtävää

Varsinais-Suomessa kiirettä riitti, mutta Satakunnassa tilanne oli päinvastainen.

Torstaina vallitsi lauhtuvan sään vuoksi liukas ajokeli koko maassa.

20.1. 23:32

Läntisillä merialueilla raivonnut myrsky on pitkälti säästänyt sen reitille osuneet Varsinais-Suomen ja Satakunnan, vaikka kiirettä se onkin aiheuttanut.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Juha Virto kertoo, että tehtävät alkoivat noin kello 14 aikaan ja sitten niitä tuli iltakuuteen asti jatkuvalla syötöllä yhteensä 25 kappaletta.

– Aika vauhdikasta oli. Autoja suistui tieltä ja ajoi kaiteisiin. Lähinnä peltivaurioita, henkilövahingoilta vältyttiin. Illalla on ollut vain pari tehtävää, Virto sanoo.

Lue lisää: Vaarallinen yhdistelmä vaikuttaa nyt ajokeliin, merellä jopa yli 10-metrisiä aaltoja – ”Tällaista tilannetta ei välttämättä joka talvi koeta”

Lue lisää: Meteorologi tuoreesta kuukausi­ennusteesta: Talven kylmimmät hetket ehkä jo ohi – ”Voi tulla yllättävän varhain keväiseltä tuntuvia päiviä”

Päällikkö arvelee, että keli olisi voinut aiheuttaa enemmänkin vahinkoa ja hämminkiä. Ehkä hyvissä ajoin tapahtunut kansalaisten varoittelu tuotti tulosta.

Jonkin verran täällä on tuulta on edelleen, mutta meidän kannaltamme ei mitään hankalaa, Virto lisää.

Sisemmälläkin Suomessa pelti rytisi. Pirkanmaalla sattui useita kolareita pitkin päivää ja enenevissä määrin illansuuta kohti. Yhteensä onnettomuuksia sattui lähes parikymmentä muun muassa Kangasalla, Pirkkalassa, Tampereella, Akaassa, Virroilla, Valkeakoskella ja Orivedellä.

Kotkassa puoliperävaunurekka ja aura-auto törmäsivät rajusti moottoritiellä hieman ennen puoli kahdeksaa illalla.

Venäläinen raskas ajoneuvoyhdistelmä oli törmännyt aura-auton vasempaan kylkeen ja perään. Kuorma-auton hytti tuhoutui törmäyksen seurauksena pahoin. Ajoneuvon kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa, eikä hänen vammoistaan ole toistaiseksi tarkempaa tietoa.

Pelastuslaitos ohjaa yhä liikennettä tapahtumapaikalla.

Kolaripaikka moottoritiellä Kotkassa.

Satakunnassa myrskypäivä on edennyt aivan toisenlaisissa merkeissä, päivystävä palomestari Ari Uimonen kertoo.

– Ei ole tullut yhtään tehtävää, joka olisi johtanut suoraan myrskystä. Pieniä ulosajoja en laskisi tähän, hän sanoo.

Toisaalta Huittisissa rekka kaatui valtatie 2:lla huonojen sääolosuhteiden vuoksi, Lounais-Suomen poliisi kertoo. Onnettomuudessa ei aiheutunut loukkaantuneita, mutta tie onnettomuuspaikalla suljettiin yli tunniksi.

Kello 21.53 Suomessa oli noin 800 sähkötöntä taloutta. Näistä eniten, 188 kappaletta, oli Ahvenanmaan Saltvikissä.

Illan mittaa myrsky liikkuu etelämmäksi ja kohti itää. Esimerkiksi Uudellamaalla tuuli voi puhaltaa vielä yli 15 metriä sekunnissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?