Hovioikeus lievensi raiskaajan tuomion ehdolliseksi – ”Teko kesti enintään noin kolme minuuttia”

Hovioikeus säästi raiskaajan vankilalta, sillä tuomion mukaan teko oli lyhyt eikä kukaan todennäköisesti nähnyt sitä.

Hovioikeus lievensi ”rappuraiskaajan” tuomiota.

11.1.2022 14:17

Turun hovioikeus päätyi lieventämään rappukäytävässä naisen raiskanneen 25-vuotiaan miehen tuomiota ehdottomasta ehdolliseksi.

Mies ja uhri olivat tunteneet toisensa entuudestaan, ja keväällä 2020 tapahtunutta rikosta oli edeltänyt yhteinen illanvietto. Mies oli raiskannut uhrin kerrostalon porraskäytävässä ulko-oven välittömässä läheisyydessä. Yhdyntä oli ollut suojaamaton, ja teko oli aiheuttanut uhrille psyykkisen voinnin heikentymistä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen kahden vuoden vankeuteen ja maksamaan uhrille korvauksina yhteensä 8 400 euroa.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, ettei teko täyttänyt ehdottoman vankeustuomion edellytyksiä. Siinä ei ollut ”erityisen pelottavia elementtejä”, käytetty väkivalta oli ”suhteellisen lievää” eikä teko ollut suunnitelmallinen.

– Teko on kokonaisuudessaan kestänyt enintään noin kolme minuuttia, eikä se ole ollut erityisen nöyryyttävä huomioon ottaen, että tekoajankohdasta johtuen asianomistajan joutuminen täysin ulkopuolisten henkilöiden havainnoimaksi teon aikana on ollut varsin epätodennäköistä, tuomiossa sanottiin.

Tuomion muuttamista ehdolliseksi puolsi myös, ettei tekijällä ollut aiempaa rikosrekisteriä.

Hovioikeus tuomitsi miehen vuoden ja 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Uhrille maksettavien korvausten määrä pysyi voimassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?