Bensan hinta putosi lähes nollaan ABC-asemilla Turun seudulla – alkoi mieletön ralli

Kolmella ABC-asemalla oli yöllä käynnissä inhimillisestä virheestä aiheutunut bensa-ale.

3.12.2021 11:10

llta-Sanomien saamalla Roope Nurmen kuvaamalla videolla näkyy, kuinka kymmenet kanisterit täyttyivät halvalla.

Useampi tienkäyttäjä hieraisi viime yönä silmiään Turun seudulla ajaessaan ABC-huoltoasemien ohi. Kolmella asemalla ei saanut bensaa ainoastaan halvalla vaan melkein ilmaiseksi.

Pääsitkö ostamaan bensaa huippuhalvalla? Ota yhteyttä Ilta-Sanomien toimitukseen, joko WhatsApp-viestillä numeroon 040 660 9019 tai sähköpostitse osoitteeseen uutiset@is.fi.

Turkulainen Jaakko Uusitalo sai tuttaviltaan somen kautta asiasta videon ja lähti kaverinsa kyydissä tarkistamaan asiaa paikan päälle Tammisillan ABC:lle Paimioon.

– Taulussa luki 1,3 senttiä litralta ja automaatissa se oli 1,4 senttiä, hän kertoo Ilta-Sanomille.

Tammisillan ABC:n taulu mainosti 1,3 sentin litrahintaa.

Miehet tankkasivat maltillisesti vain 30 litraa. Hintaa sille tuli noin 30 senttiä. Hamstraajiakin oli kuitenkin liikenteessä, vaikka ajankohta oli aamuyö.

– Käytiin Piipanristin Prismassa, ja siellä tuli vastaan yksi tuttu kaveri. Hän oli käynyt ostamassa viiden litran vesikanistereita, jotka maksavat puolitoista euroa. Hänellä oli niitä parikymmentä.

Tilanteesta oli osattu ottaa kaikki irti. llta-Sanomien saamalla Roope Nurmen kuvaamalla videolla näkyy, kuinka kymmenet kanisterit täyttyivät halvalla. Käynnin saldo oli 500 litraa löpöä seitsemällä eurolla.

Uusitalon tietojen mukaan Tammisilta ei ollut ainoa asema, jossa häiriötä esiintyi.

– Auran ja Raision ABC:llä on kuulemma ollut samanlainen ongelma.

Kenties aamuöinen ajankohta vaikutti, mutta jonoksi asti ei tankkaajia riittänyt.

– Vaihtuvuus oli iso ja pistooli oli käytössä, mutta ruuhkaa siellä ei ollut.

Lopullinen litrahinta oli sentin mainostettua isompi.

Turun osuuskaupan ryhmäpäällikkö Rami Kalliomäki vahvistaa, että ongelma esiintyi yöllä puoli yhdestä aamu kuuteen kolmella Turun seudun asemalla, Tammisillan, Auran ja Raision asemilla.

– Täytyy ensimmäiseksi kysyä, onko kyse ongelmasta, jos bensan hinta on huokea. Tuntuu, että kun hinta nousee, se on isompi ongelma, hän heittää.

– Kyse oli sekä inhimillisestä että järjestelmävirheestä. Ei tämä ollut tarkoituksellista. Asian takia on tehty aika paljon töitä aamulla, ja mietin, että Vesa Keskinen kyllä osaa tämän paremmin. Hän markkinoi hinnan etukäteen ja me vasta jälkikäteen.

Tankkaajien määrä ja innokkuus vaihteli yöllä asemasta riippuen.

– Tammisillassa oli oltu aktiivisia. Normaalin verrattuna siellä oli tankattu tuhansia litroja enemmän. Siellä on ollut iloisia ihmisiä tankkaamassa.

Koska häiriö esiintyi yöllä, jäävät yhtiön taloudelliset tappiot maltillisiksi.

– Näillä näkymin pysytään ehkä vähän 10 000 euron päällä, mutta ihan tarkkoja litroja ei ole tiedossa. Aamu on mennyt ongelman korjaamisessa, katsotaan sen jälkeen.

Kalliomäki myöntää, että aamulla tilanteen selvittyä ei naurattanut, mutta nyt asialle voi jo vähän nauraakin.

– Ainahan nämä ovat kurjia pieniä takaiskuja, mutta ainakin meillä on ollut tyytyväisiä asiakkaita. Toivottavasti he tulevat meille myös normaalin bensan aikaan. Näistä täytyy oppia, ettei tapahdu uudestaan.

– Täytyy ajatella positiivisesti. Ainakin saatiin pikku joululahja osalle porukkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?