Turku: Matkailu nousi lokakuussa yli koronaa edeltävän ajan - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Turun matkailu nousi lokakuussa yli koronaa edeltävän ajan

Eniten ulkomaisia matkailijoita tuli Saksasta.

Turku kiinnosti matkailijoita syksylläkin.

25.11. 19:48

Turussa kirjattiin lokakuussa 75 900 rekisteröityä hotelliyöpymistä, mikä on 48 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Parannusta tuli myös pandemiaa edeltävään aikaan. Kasvua on tapahtunut lokakuuhun 2019 verrattuna kolme prosenttia.

– Kaikkien aikojen matkailukesä on saanut jatkoa onnistuneesta syksystä. Tilastot vahvistavat sen, että Turku tarjoaa koulujen syyslomien aikaan paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa, Visit Turun myynti- ja markkinointijohtaja Satu Hirvenoja sanoo.

Lokakuu oli selvästi vilkkaampi kuin syyskuu, jolloin rekisteröityjä yöpymisiä oli 54 700.

Kotimaisten matkailijoiden yöpymisiä oli Turussa lokakuussa 67 100 (+42%) ja ulkomaisten 8 800 (+114%). Eniten rekisteröityjä yöpymisiä kirjattiin matkailijoille, jotka saapuivat Saksasta. Seuraavina tulivat Ruotsi ja Italia.

Turun rekisteröity majoitusmyynti oli lokakuussa yhteensä 4,6 miljoonaa euroa. Kasvua viime vuodesta on 70 prosenttia.

– Toki on muistettava, että matkailijat hyödyntävät usein myös rekisteröimättömiä majoituspalveluita, kuten Airbnb-majoitusta. Kun ne lasketaan mukaan, Turun majoitusmyynti oli lokakuussa yhteensä 4,9 miljoonaa euroa.

Koko Suomessa kirjattiin yhteensä 1,7 miljoonaa yöpymistä lokakuussa 2021. Turun markkinaosuus rekisteröidyistä yöpymisistä oli 4,6 prosenttia.

– Lokakuun majoitustilastojen mukaan Turku on kolmen viime vuoden aikana onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan, Hirvenoja kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?