Satakuntalaismiehen epäillään syyllistyneen 81 lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai lapsen houkutteluun seksuaaliseen tekoon – uhreja ympäri Suomea

Poliisin mukaan uhrien ikäjakauma on 10–15 vuotta.

18.11.2021 14:42

Lounais-Suomen poliisi epäilee, että noin 40-vuotias Satakunnan alueella asuva mies on syyllistynyt yhteensä 81 lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai lapsen houkuttelemiseen seksuaaliseen tekoon.

Uhrien ikäjakauma on 10–15 vuotta. Miehen epäillään myös jakaneen haltuunsa saamaa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa materiaalia.

Teot ovat tapahtuneet useissa eri sosiaalisen median palveluissa, ja uhreja on ympäri Suomea. Tutkinnan kohteena olevat teot ovat tapahtuneet vuosien 2016 ja 2020 välisenä aikana.

Miehen epäillään olleen yhteydessä satoihin alaikäisiin sosiaalisessa mediassa. Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Alaspää muistuttaa tiedotteessa, että seksuaalirikokset ja varsinkin sosiaalisessa mediassa tapahtuvat seksuaalirikokset ovat usein piilorikollisuutta.

– Tämänkin kokonaisuuden osalta vain yksi uhri oli asiassa yhteydessä poliisiin ja vain muutama oli kertonut asiasta jollekulle toiselle henkilölle, Alaspää kertoo.

Poliisin paljastavalla tutkinnalla löydettiin uhreja, jotka eivät olleet pystyneet puhumaan asiasta kenellekään. Uhreille on tarjottu esitutkinnan aikana apua, ja kaikki apua tarvitsevat on ohjattu avun piiriin.

Kokonaisuus on siirtymässä poliisilta syyteharkintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?