Viking Sallyn murhatapausta käsitellään Turun hovioikeudessa – kuulustelujen käytöstä ei ratkaisua

Syyttäjät saivat jatkokäsittelyluvan.

Veriteko tapahtui Viking Sallylla vuonna 1987.

10.11.2021 16:02

Turun hovioikeus päätti jatkokäsittelyluvan myöntämisestä syyttäjille keskiviikkona.

Näin ollen Viking Sallyn murhaoikeudenkäynti saa jatkoa.

Käräjäoikeus hylkäsi tanskalaismiestä vastaan nostetut syytteet vuonna 1987 tapahtuneista murhasta ja murhan yrityksestä. Syyttäjät vaativat miehelle näistä rikoksista hovioikeudessakin elinkautista vankeutta.

Syyttäjät vaativat hovioikeudessa myös, että he saisivat hyödyntää vuonna 2016 tehtyjä kuulusteluja.

Suomalaispoliisin mukaan tanskalaismies oli 2016 tunnustanut olevansa veriteon takana, mutta koska kuulustelut tehtiin englanniksi ja ilman avustajaa, niitä ei voitu käyttää käräjäoikeudessa. Puolustus syytti poliisitutkintaa asenteelliseksi.

Hovioikeus ei ole vielä ratkaissut, saako kuulusteluja hyödyntää.

Henkirikoksen uhrina kuoli 20-vuotias saksalainen opiskelija Klaus Schelkle ja hänen 22-vuotias naisystävänsä Bettina Taxis loukkaantui vakavasti. Pari oli ollut interrail-matkalla. Molemmat olivat hyökkäyksen hetkellä nukkumassa makuupusseissaan laivan helikopterikannella.

Rikoksista syytetty tanskalaismies oli rikoksen tapahtuma-aikaan 18-vuotias ja matkalla partioleirille Suomeen. Häntä pidettiin alun perin uhrien löytäjänä ja auttajana, mutta myöhemmin häntä alettiin epäillä itse veriteon tekijäksi.

Käräjäoikeuden mukaan jäi näyttämättä, että mies olisi ollut ainoa henkilö, jolla oli tilaisuus ja mahdollisuus tehdä syytteessä kuvatut teot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?