Koronapassi lisäsi rokotteiden ottamista Varsinais-Suomessa

Koronapassin käyttöönotto viime viikonloppuna sai ihmiset hakeutumaan rokotukseen, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri tiedottaa.

19.10.2021 13:34

Koronapassin käyttöönotolla on ollut positiivinen vaikutus rokotusintoon Varsinais-Suomessa. Sairaanhoitopiirin mukaan koronapassi sai ihmiset hakeutumaan rokotukseen.

– Meillä on Varsinais-Suomessa noin 53 000 kaksitoista vuotta täyttänyttä asukasta, jotka eivät ole vielä ottaneet yhtäkään rokotusta. Tämä luku on hitaasti pienentynyt. Viime viikolla (viikko 41) ensimmäisiä rokoteannoksia annettiin kuitenkin noin 2 200, kun edeltävinä viikkoina määrä on jäänyt alle 2 000:n. Todennäköisesti koronapassin käyttöönotto on lisännyt rokotushalukkuutta, Tyksin infektiolääkäri Harri Marttila sanoo tiedotteessa.

Taudin ilmaantuvuus on laskenut sairaanhoitopiirissä. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 148, kun se on nyt 122. Myös positiivisten testien osuus kaikista testeistä on laskenut ja on nyt 6,5 prosenttia.

Sairaalakuormitus on yhä korkea, ja Tyksissä on tällä hetkellä hoidossa 11 potilasta: kuusi osastohoidossa ja viisi tehohoidossa. Neljän viime viikon aikana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloissa alkoi 41 hoitojaksoa koronavirusinfektion vuoksi. Näistä 41 potilaasta 30 (73 prosenttia) oli kokonaan rokottamattomia, viisi (12 prosenttia) oli saanut yhden rokotteen ja kuusi (15 prosenttia) kaksi rokoteannosta. Sairaalakuormituksen ennakoidaan pysyvän lähipäivinä vähintään nykyisellä tasollaan.

Rokotuskattavuus on Varsinais-Suomessa 12 vuotta täyttäneiden joukossa ensimmäisen annoksen osalta 85,9 prosenttia. Toisen annoksen on saanut 74,6 prosenttia.

– Meillä on korkein ensimmäisen annoksen rokotusprosentti ruuhka-Suomessa, sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

– Itä-Suomessa, jossa on korkein rokotuskattavuus, on vanhempaa väestöä kuin Varsinais-Suomessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?