Turun joukkotappelun tutkinta etenee – useita epäillään pahoinpitelyistä - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Turun joukko­tappelun tutkinta etenee – useita epäillään pahoin­pitelyistä

Jethro Rostedtin omistaman yökerhon joukkotappelussa oli poliisin mukaan osallisena 10–20 henkeä. Muutamia on tunnistettu.

27.7. 13:29

Lounais-Suomen poliisi tiedotti tiistaina edistyneensä Turussa tapahtuneen joukkotappelun tutkinnassa.

Joukkotappelu tapahtui Turun Linnankadulla sijaitsevassa yökerho Studiossa perjantain ja lauantain välisenä yönä heinäkuun alussa. Yökerho jouduttiin tyhjentämään usean poliisipartion voimin.

Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulkua valvontakameratallenteiden avulla. Myös ravintolan henkilökuntaa on kuultu.

– Valvontakameroista saadun tiedon mukaan tappeluun osallistui noin 10–20 henkilöä. Epäiltyjen pahoinpitelyjen määrä on tällä hetkellä kuusi. Määrä voi muuttua tutkinnan edetessä, rikoskomisario Joachim Mattfolk kertoi tiedotteessa.

Poliisi on tunnistanut tallenteilta muutamia tappeluun osallistuneita henkilöitä. Yksikään henkilö ei ole kiinniotettuna eikä yhtäkään asianomistajaa ole vielä ilmaantunut.

– Toivomme tapahtuman silminnäkijöiltä lisää havaintoja. Myös asianomistajaksi itsensä kokevat voivat ilmoittautua, Mattfolk sanoo.

Vihjeitä ja havaintoja tapahtuneesta voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi sekä WhatsApp- tai tekstiviestillä numeroon 050 411 7655.

Tapausta tutkitaan tällä hetkellä rikosnimikkeillä vahingonteko, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen ja pahoinpitely.

Poliisi kertoi ensimmäisessä tiedotteessaan tapahtumien jälkeen, että yökerhon järjestyksenvalvonta oli tilanteeseen nähden ”täysin riittämätöntä”. Poliisi ei ole kommentoinut asiaa sen jälkeen.

Yökerhon omistaja, kiinteistönvälittäjä ja TV-persoona Jethro Rostedt kiisti tuolloin asian Ilta-Sanomille.

– Meillä on ulkoistettu järjestyksenvalvonta, ja paikalla oli lain edellyttämä määrä järjestyksenvalvojia. Joukkotappelu puoli kahden aikaan yöllä on todella hankala hallita, Rostedt sanoi ja kertoi tappelun tapahtuneen yökerhon takapihalla.

Poliisi kertoi tiistaina tiedottavansa asiasta lisää aikaisintaan syksyllä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?