Poliisi pyytää kuvia ja videoita joukkotappelusta turkulaisessa yökerhossa - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Poliisi pyytää kuvia ja videoita joukkotappelusta turkulaisessa yökerhossa

Poliisi ei vielä tiedä, mikä oli joukkotappelun sytykkeenä.

13.7. 11:25 | Päivitetty 13.7. 12:45

Poliisi joutui tyhjentämään viime viikonloppuna turkulaisen yökerho Studion joukkotappelun vuoksi. Linnakatu 18:ssa sijaitsevan yökerhon omistaa tunnettu kiinteistön­välittäjä ja tv-kasvo Jethro Rostedt.

Lauantaina noin puoli kahden aikaan aamuyöllä alkaneeseen tappeluun osallistui arviolta 20–30 ihmistä. Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena ja vahingontekona.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Joachim Mattfolk sanoo tutkinnan olevan alkutekijöissään. Poliisi ei toistaiseksi tiedä, ketkä kaikki tappeluun osallistuivat tai mistä syystä se alkoi.

– Sitä nyt selvitellään, mikä se kipinä tappeluun oli.

Mattfolkin mukaan asiassa on jo tehty muutamia kuulusteluja. Hän sanoo, että rikostutkinnan kannalta olisi nyt hyödyksi, jos jollakulla olisi hallussaan kuvia tai videoita yökerhon tapahtumista.

Yökerho Studio avautui vuonna 2019. Sitä ennen tilassa toimi Sedu Koskisen yökerho Chic.

Joukkotappelun jälkilöylyt läikkyivät sosiaaliseen mediaan. Vapaaottelija Makwan Amirkhani julkaisi Facebookissa päivityksen, jossa hän solvasi kovasanaisesti Rostedtia ja tämän poikaa.

Rostedt oli aiemmin kommentoinut aiemmassa Facebook-päivityksessään ulkomaalaistaustaisten ryhmien aiheuttaneen joukkotappelun, johon ”mikään määrä järjestyksenvalvojia ei olisi riittänyt”.

Amirkhani piti Rostedtin kommentteja rasistisina.

”Hoida sun baari kuntoon tai vielä parempi ois jos vaan laittaisit luukun kiinni”, Amirkhani muun muassa kirjoitti osoittaen sanansa Rostedtille.

Päivitys poistettiin vain muutaman minuutin jälkeen, mutta sen sisältö lähti leviämään sosiaalisessa mediassa kuvakaappauksina.

Rostedt kertoi Ilta-Sanomille tekevänsä Amirkhanin kirjoituksesta rikosilmoituksen.

– Hän on ottanut julkaisun pois, ja hänestä tehdään tietysti rikosilmoitus. Nyt katsotaan hänen uhkailunsa sitten vähän tarkemmin, Rostedt sanoi.

Lounais-Suomen poliisista ei ole toistaiseksi kommentoitu, onko poliisi vastaanottanut rikosilmoituksen asiasta.

Onko sinulla havaintoja, kuvia tai videoita yökerhotappelusta Turun Linnakadulla lauantain ja sunnuntain väliseltä yöltä 9.–10. heinäkuuta? Ole yhteydessä Lounais-Suomen poliisiin sähköpostitse: vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi

Uutista päivitetty kello 12.34 somekirjoittelun taustoilla..

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?