Sateenkaari palaa Turun keskustaan – kaupunki joutui aiemmin poistamaan sateenkaari­suojatien

Sateenkaarella halutaan tukea muun muassa seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuutta.

14.6.2021 19:02

Turku maalaa sateenkaaren värit Aurajoen ylittävälle Teatterisillalle korostamaan kaupungin arvoja suvaitsevaisuudesta ja vastuullisuudesta. Sateenkaari maalataan kesäkuun aikana, ja se on paikallaan elokuun loppuun.

Sateenkaari tehdään Teatterisillan pinnassa olevaan taideteokseen, jonka on suunnitellut turkulainen kuvataitelija Jan-Erik Andersson.Andersson suunnittelee sateenkaaren nyt teokseensa koko sillan mitalle. Sateenkaari on tarkoitus spreijata siltaan yhdessä nuorten turkulaisten graffititaiteilijoiden kanssa.

Turkuun maalattiin sateenkaarisuojatie kaupunginteatterin eteen Itäiselle Rantakadulle teatterin aloitteesta kesäkuussa. Sateenkaaren väreillä teatteri ja kaupunki halusivat omien sanojensa mukaan viestiä ennakkoluulottomuutta, suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa sekä tukivat seksuaalisuuden ja sukupuolen monimuotoisuutta.

Sateenkaarisuojatie poistettiin poliisin pyynnöstä. Poliisin tulkinta oli, että suojatie oli tieliikennelain vastainen.

Kaupungin tulkinnan mukaan sateenkaarisuojatiemaalaus ei ollut tieliikennelain mukainen ajoratamaalaus, vaan vertautui esimerkiksi sähköautojen latauspaikkojen vihreään väriin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?