Turussa oli massiivinen mopomiitti – Veli-Matti kuvasi bussipysäkillä paljonpuhuvan videon - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Turussa oli massiivinen mopo­miitti – Veli-Matti kuvasi bussi­pysäkillä paljon­puhuvan videon

Sadat mopoilijat kokoontuivat viikonloppuna kokoontumisajoihin Turussa. Osa mittavasta letkasta ohitti lauantaina kaarinalaisen Veli-Matin. Mopoletkasta ei näytä tulevan loppua.

3.6. 19:17

KAARINALAINEN Veli-Matti Jalonen kohtasi lauantaina mittavan mopoletkan Turussa. Jalosen kuvaamalla videolla sadat mopoilijat kulkevat linja-autopysäkille pysähtyneen Jalosen ohitse Valtatie 9:n Turun lentoaseman rampissa.

Jalosen mukaan videolla näkyvä joukko oli kuitenkin vain murto-osa päivänä järjestettyjen kokoontumisajojen osanottajista.

– Näiden mopoilijoiden mukaan he lähtivät liikkeelle neljästä eri pisteestä, joista yksi oli Turun lentoaseman liepeillä. Letka seurasi oransseihin liiveihin pukeutuneita johtajia eli ”liidereitä”. Nämä erilliset joukot kokoontuivat Turun Jonkankadulla, jolla on yritysrakennusten ja varastojen parkkialueita, Jalonen kertoo.

Viikonloppuna järjestettyjen tapaisia kokoontumisajoja järjestetään Jalosen mukaan Turun seudulla toistuvasti. Hän kertoo poliisin suhtautuvan ”mopomiitteihin” yhteistyöhaluisesti.

– Nuorten mukaan Turun poliisi suhtautuu tähän siten, että on helpompaa tehdä yhteistyötä kuin kieltää kokoontumiset. Keskellä letkaa kulki moottoripyöräpoliiseja ja jonon mukana kulki myös poliisiautoja, Jalonen sanoo.

Poliisin toiminta saa myös Jaloselta kehuja.

– Poliisin asenne on oman näkemykseni mukaan järkevä. Mopoilijat kertoivat poliisin esimerkiksi sulkevan risteyksiä, jotta pääjoukko pääsee ylittämään risteyksen turvallisesti. Jos poliisi olisi täysin kokoontumisia vastaan, meno olisi täysin valvomatonta.

Jalonen kertoo olleensa liikkeellä hinauspalveluyrityksensä autolla, mikäli joku tapahtumassa olisi tarvinnut apua. Suuremmilta onnettomuuksilta kuitenkin Jalosen mukaan säästyttiin.

– Kyllä siellä mopoja hajosi, mutta mopoilijat ovat niin verkostoituneita keskenään, että he auttavat siellä toinen toisiaan. Hinauksia tai muita tiepalvelutehtäviä ei tullut, Jalonen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?