Vaalilautakunnan puheenjohtaja Turun epäillystä vaalirikoksesta: Ulkomaalaistaustaiset huutelevat äänestäjille - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Vaalilautakunnan puheen­johtaja Turun epäillystä vaali­rikoksesta: Ulkomaalais­taustaiset huutelevat äänestäjille

”Emme tiedä, mitä he huutelevat, kun emme ymmärrä kieltä.”

Lounais-Suomen poliisi tutkii epäilyjä vaalirikoksista Turun Varissuolla.

1.6. 18:41

LOUNAIS-SUOMEN poliisilaitokselle tehdyn ilmoituksen mukaan Turun Varissuolla on painostettu äänestäjiä äänestämään tiettyä ehdokasta.

Turun keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja Ilkka Sepponen kertoo, että Varsisuolla äänestyspaikkana on kirjasto, jonne mennään liikekeskuksen alakerrassa.

– Siinä on ulkomaalaistaustaisia huutelijoita. On vaikea tilanne, jos joku huutaa numeron vaikka somaliksi. Vaalivirkailija ei voi sanoa, mitä hän huutaa. Siihen saattaa liittyä suusanallista uhkailua, mutta emme pysty todentamaan, koska emme ymmärrä kieltä.

Huutelijat ovat Sepposen mukaan nuoria miehiä. Heillä on ilmeisesti oma ehdokkaansa, jolle he yrittävät saada ääniä.

– Meillä on melkein 700 ehdokasta. En tarkkaan tiedä, kuka heistä asustaa Varissuolla. Ilmeisesti siellä on näiden henkilöiden tuttuja.

Liikekeskuksessa on Sepposen mukaan ollut ulkomaalaistaustainen järjestysmies. Hänen kauttaan on luultavasti tullut vaalivirkailijoille tieto äänestäjien painostuksesta.

– Katsotaan, mihin tilanne kehittyy. Kyllä me puutumme siihen palkkaamalla järjestysmiehiä.

Viime kunnallisvaaleissa oli Sepposen mukaan vastaavanlainen tilanne. Yksi ehdokas ja hänen tukiryhmänsä yrittivät vaikuttaa äänestäjiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?