25-vuotias pienten lasten äiti oli kuollessaan raskaana – aviomies myöntää kuristamisen ja ruumiin piilottamisen - Turun seutu - Ilta-Sanomat

25-vuotias pienten lasten äiti oli kuollessaan raskaana – aviomies myöntää kuristamisen ja ruumiin piilottamisen

Käräjillä käsitellään viime syyskuussa Pöytyän Kyrössä tapahtunut henkirikosta.

Syytettynä on uhrin 30-vuotias aviomies. Miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

11.5. 9:58

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa aloitettiin tiistaina käsittely henkirikoksen uhriksi joutuneen pöytyäläisen 25-vuotiaan perheenäidin Sini Ruohosen tapauksesta.

Syytettynä on uhrin 30-vuotias aviomies. Miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Syytteen mukaan aviomies kuristi 11.9.2020 uhria kaksin käsin kaulasta heidän yhteisessä kodissaan sängyn päällä, josta he molemmat putosivat lattialle. Siellä vastaaja oli jatkanut kuristamista. Lopuksi vastaaja oli hakenut sähköjohdon, pannut sen uhrin kaulan ympärille ja kuristanut.

Syytteen mukaan mies oli tämän jälkeen käärinyt ruumiin mattoon, siirtänyt sen traktorin takakauhaan ja kuljettanut 3,8 km päähän Isorahkan turvesuon alueelle. Siellä hän oli kaivanut traktorilla kuopan ja haudannut uhrin sinne. Sitten hän hävitti vaimonsa puhelimen.

Käsittelyssä esitettyjen todisteiden mukaan puhelin hiljeni kello kolme aamuyöllä.

Uhri oli 20. viikolla raskaana. Kodissa oli tapahtumahetkellä pariskunnan kaksi pientä lasta. Heistä 3-vuotias oli toisessa huoneessa mutta toinen, 1-vuotias oli samassa huoneessa, jossa kuristaminen tapahtui.

Sukulaiset huolestuivat uhrin katoamisesta, ja he painostivat lopulta aviomiehen tekemään katoamisilmoituksen. Poliisi julkaisi tuon jälkeen Ruohosen nimen ja kasvot. Etsintöjä jatkettiin talon lähimaastoissa viikon ajan, kunnes aviomies tunnusti surman ja osoitti paikan, jossa ruumis oli.

Vastaaja myöntää teonkuvauksen mutta kiistää, että hänen tarkoituksensa olisi ollut uhrin surmaaminen. Hän oli tekohetkellä alentuneesti syyntakeinen.

Vastaaja peitti kasvonsa käsittelyn alussa ja istui katse alas luotuna. Osa uhrin omaisista itki, kun syytteet luettiin. Heidän seurassaan mukana käsittelyssä on rikosuhrien tukihenkilöitä.

Poliisi kertoi esitutkinnan aikana, että vastaaja oli ollut yhteistyökykyinen ja myöntänyt aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman. Vastaaja oli selvittänyt poliisille teon motiivia ja henkirikosta edeltäviä tapahtumia.

Tekoa edelsi pariskunnan välinen riita. Vastaaja kuvaili suhteensa uhriin olleen hyvä, mutta heidän välillään olleen jonkin verran riitoja. He menivät naimisiin vuonna 2016, ja heillä on kaksi alle viisivuotiasta poikaa.

Klo 10.08: Tietoja täydennetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?