Turussa 18 uutta korona­tapausta – Rannikko­laivaston rypäs paisuu

Koordinaatioryhmä jatkaa nykyisiä suosituksia vapun yli.

27.4.2021 13:47

Turussa raportoitiin tiistaina 18 uutta koronavirustartuntaa. Lisäksi uusia tartuntoja on maakunnassa todettu Salossa (7), Mynämäessä (2), Kaarinassa (1), Paimiossa (1) ja Raisiossa (1).

THL:n ilmoittama ilmaantuvuusluku on nyt 108,1 tapausta / 100 000 asukasta.

Positiivisten testien osuus on 3,5 prosenttia, kun se viime viikolla oli 3,9 prosenttia.

Tällä hetkellä Tyksissä on koronan vuoksi hoidossa 11 potilasta. Tartuntalähteet kyettiin tunnistamaan viime viikolla jopa 90 prosentissa tapauksista.

Rannikkolaivaston Pansion tukikohdan varusmiehillä on todettu viikonloppuna 24 uutta koronatartuntaa.

Viikonlopun uudet tartunnat todettiin palveluksessaan kasarmilla majoittuneilla varusmiehillä, joiden ei oltu katsottu altistuneen koronavirukselle ja jotka olivat lähteneet lomajaksolle. Kahden edeltävän viikon aikana tartuntoja oli todettu Rannikkolaivastossa yhteensä 20.

Varusmiehet lähtivät lomajaksolle viime perjantaina. Kukaan heistä ei ilmoittanut kokevansa oireita ennen lähtöään. Osa kuitenkin hakeutui viikonloppuna testeihin kunnallisilla terveysasemilla, ja 24 sai positiivisen tuloksen.

– Uuden tartuntaryppään nyt ilmaannuttua olemme päättäneet, että kaikki kasarmissa majoittuvat varusmiehet tullaan testaamaan Sotilaslääketieteen keskuksen Turun terveysasemalla mahdollisimman nopeasti. Teemme kaikkemme, että viruksen laajempi leviäminen saadaan estetyksi, Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Mikko Villikari kertoo tiedotteessa.

Pansion tukikohdan varusmiesten keskuudessa levinnyt koronavirus näyttää aiheuttavan hyvin lieväoireista tai jopa oireetonta tautimuotoa. Sairastuneet, myös tukikohdassa terveysaseman tiloissa erityksessä olevat 22 varusmiestä ovat hyvävointisia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina ja teki vain pieniä muutoksia alueen suosituksiin.

Keskiviikosta 28.4. alkaen aikuiset saavat harrastaa ulkona oman joukkueensa kesken ilman lähikontaktia.

Ohjatussa toiminnassa, esimerkiksi seuran järjestämissä treeneissä, voi joukkue kokoontua koosta riippumatta. Yleinen kokoontumisrajoitus on edelleen kuusi henkilöä.

– Positiivisten näytteiden osuus vähenee edelleen. Olemme silti vielä leviämisvaiheessa, sanoo sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala sanoo tiedotteessa.

Herkästi leviävät virusmuunnokset ovat vallitseva virustyyppi alueella, minkä takia riski epidemiaryppäille on edelleen olemassa. Vaikka kokonaistilanne paranee edelleen, on suotuisa kehitys hieman hidastunut.

– Kevennysten puolesta otamme kuitenkin pienen aikalisän. Lähestyvä vappu voi pahimmillaan lisätä tartuntoja, sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?