Liikuntarajoituksia lievennetään Varsinais-Suomessa – nuoret pääsevät sisätiloihin harjoittelemaan - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Liikuntarajoituksia lievennetään Varsinais-Suomessa – nuoret pääsevät sisätiloihin harjoittelemaan

Myös aikuisryhmien ulkoliikunta sallitaan maanantaista lähtien.

20.4. 14:32

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on päättänyt lieventää alueen liikuntarajoituksia. Ryhmä päätti tiistaisessa kokouksessaan, että alle 20-vuotiaat saavat harrastaa sisätiloissa ilman lähikontaktia maanantaista lähtien.

Nyt voimassa olevan rajoituksen mukaan vain 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat ovat voineet harjoitella sisäliikuntatiloissa. Maanantaista 26.4. alkaen ryhmäliikunta ulkona ja sisällä oman ryhmän kesken sallitaan myös vuonna 2001 syntyneillä ja nuoremmilla.

Myös aikuiset saavat harrastaa ulkona ensi viikosta alkaen mutta vain kuuden hengen ryhmissä.

Syynä lievennyksiin on parantunut koronatilanne Varsinais-Suomessa.

Turussa todettiin tiistaina 14 uutta koronavirustartuntaa. Muun maakunnan tuoreet tartunnat ovat Salossa (6), Laitilassa (3), Naantalissa (3), Nousiaisissa (2), Sauvossa (2), Aurassa (1), Kaarinassa (1), Liedossa (1) ja Paimiossa (1).

THL:n ilmoittama ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan, ja nyt se on sairaanhoitopiirin alueella 120,2 tapausta /100 000 asukasta. Lukema on neljänneksi suurin Itä-Savon, Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen jälkeen.

Positiivisten koronatestien osuus on tällä hetkellä 3,9 prosenttia, kun se oli viime viikolla 4,5 prosenttia.

– Vaikka olemme edelleen varsin korkealla ilmaantuvuustasolla, olemme tulleet alas oikeaan suuntaan. Kiitos siitä kuuluu koko alueemme väestölle. Jatkuva kehitys parempaan päin ei kuitenkaan ole satavarmaa, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Tämän takia rajoituksia kevennetään edelleen hyvin maltillisesti, alkaen lapsista ja nuorista.

Vaikka sisätiloissa saadaan harrastaa, on muistettava, että koronavirustartunta voi helposti tarttua esimerkiksi pukuhuoneissa, ja siksi niiden käyttöä tulisi välttää.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutoiminta on tauolla ainakin 15.5. asti. Tämän jälkeen epidemiatilanteen mukaan suunnitellaan myös tämän toiminnan sallimista.

Uimahalleja voidaan avata 26.4. alkaen rajatun asiakasmäärän käyttöön ottaen huomioon tartuntatautilain pykälän 58 d vaatimukset.

– Uimahalleissa täytyy muistaa, että altaassa, suihkussa ja saunassa ei voi käyttää maskia ja siitä johtuen täytyy noudattaa erityistä varovaisuutta, esimerkiksi turvavälien pitämisessä, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?