Varsinais-Suomen koronanyrkki suosittaa liikuntarajoitusten lieventämistä - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Varsinais-Suomen koronanyrkki suosittaa liikuntarajoitusten lieventämistä

Muita voimassa olevia suosituksia jatkettiin ensi viikon sunnuntaihin saakka.

Suositusten lieventäminen halutaan aloittaa nuorista.­

13.4. 13:24

Varsinais-Suomen tiistaina kokoontunut koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että vuonna 2001 syntyneiden ja nuorempien ryhmäliikunta ulkona sallitaan, mutta lähikontaktia sisältävät harjoitteet eivät vielä olisi sallittuja.

Perusteena on Varsinais-Suomen parantunut koronatilanne.

– Katsomme viikon kerrallaan ja lähdemme varovaisesti purkamaan rajoituksia, ensin koskien lapsia ja nuoria, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Mikko Pietilä.

Pietilä painottaa, että kaikkien yhteinen halu on päästä takaisin normaaliin elämään. Eteneminen tulee kuitenkin tehdä maltillisesti ja yksi vaihe kerrallaan.

Varsinais-Suomi on vielä leviämisvaiheessa, eli ilmaantuvuusluku on yli 50 ja testattujen positiivinen osuus on yli kaksi prosenttia. Se on tällä hetkellä 4,5 prosenttia.

Sen sijaan sairaalahoidon tarve ei ole enää kasvanut, eikä uusien tehohoitojaksojen määrän ennusteta kääntyvän ainakaan lyhyellä aikavälillä nousuun. Tällä hetkellä koronataudin vuoksi olevia potilaita on Tyksissä 13. Viikko sitten heitä oli 19.

Tartunnanlähteet ovat pääsääntöisesti selvitettävissä, 72 prosenttia, ja tartuntaketjut on suurimmaksi osaksi tunnistettu.

– Tartunnanlähteiden tunnistamisessa ovat kunnat onnistuneet hyvin. Viikolla 12 tartunnanlähde tunnistettiin jopa 83 prosenttia tapauksista, sanoo Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala.

Kaikkia voimassa olevia suosituksia jatkettiin ensi viikon sunnuntaihin 25.4. saakka. Koronakoordinaatioryhmä arvioi ensi viikolla, voidaanko myös sisätiloissa tapahtuvaa harrastustoimintaa sallia alle 20-vuotiaille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?