Poliisi edelleen vaitonainen Turun murhien motiivista – kumoaa päivämäärään liittyvän spekulaation - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Poliisi edelleen vaitonainen Turun murhien motiivista – kumoaa päivämäärään liittyvän spekulaation

Poliisi on päässyt laajasti kuulemaan silminnäkijöitä.

Henkirikokset tapahtuivat turkulaisessa kerrostalossa 3. huhtikuuta.­

8.4. 15:56

Poliisi suorittaa parhaillaan Turun Pernossa 3.4. aamuyöllä tapahtuneiden henkirikosten esitutkintaa.

Tiistaina vangitun 27-vuotiaan kouvolalaismiehen epäillään murhanneen kaksi henkilöä, joista toinen oli teon varsinainen kohde ja toinen sivullinen uhri. Miestä epäillään myös kolmesta murhan yrityksestä.

27-vuotias mies vangittiin tiistaina todennäköisin syin epäiltynä.­

Pääkohteen kanssa samassa asunnossa oli tapahtumahetkellä kaksi henkilöä, nainen ja tämän poika, jotka ovat kertoneet piiloutuneensa tekijältä.

Toisen heistä syntymäpäivä oli tapahtumapäivänä 3.4. Poliisin mukaan yhteensattuma ei kuitenkaan liity henkirikokseen.

– Tämänhetkisten tietojen mukaan tapaus ei liity millään lailla syntymäpäivien juhlintaan, tutkinnanjohtaja Kristiina Kontio kertoo Ilta-Sanomille.

IS:n selvityksen mukaan epäilty ja uhri olivat molemmat turriharrastajia. Turreilussa fanitetaan eläinhahmoja, ja harrastajalla on fursoona eli hahmo, johon hän samastuu.

Poliisi ei halua tässä vaiheessa esitutkintaa kommentoida, liittyykö henkirikos jollain lailla henkilöiden turriharrastukseen.

Poliisi vaikenee edelleen myös teon motiivista.

– Esitutkintaa on paljon jäljellä, mutta se on edennyt hyvällä vauhdilla. Motiivia en pysty vielä avaamaan, koska epäiltyä tullaan vielä kuulemaan, Kontio sanoo.

Poliisi on päässyt kuulemaan silminnäkijöitä jo kohtalaisen laajasti.

– Siitä heille iso kiitos, sillä siellä on ollut paljon niitäkin, jotka ovat itse ilmoittautuneet poliisille. Viimeisten kahden päivän aikana meille ei ole enää tullut uusia silminnäkijävihjeitä, Kontio sanoo.

– Tässä vaiheessa poliisilla ei ole uutta kerrottavaa. Tiedotamme heti, kun tapauksesta voi tiedottaa esitutkintaa vaarantamatta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?