Poliisi tarkisti lähes 2 000 ravintolaa Lounais-Suomessa – näistä asioista löytyi puutteita - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Poliisi tarkisti lähes 2 000 ravintolaa Lounais-Suomessa – näistä asioista löytyi puutteita

Iso yksityistilaisuus aiheutti poliisille päänvaivaa viime lauantaina.

Ruokaa saa myydä Lounais-Suomen ravintoloissa tällä hetkellä vain take-awayna.­

8.4. 15:10

Lounais-Suomen poliisi on viimeisen kuukauden ajan valvonut poikkeusoloista johtuvien rajoitusten noudattamista Varsinais-Suomen ja Satakunnan ravintoloissa.

Valvonnan perusteella alueen ravitsemisliikkeet ovat noudattaneet rajoituksia hyvin.

Poliisi teki 8. maaliskuuta käynnistyneen valvonnan aikana alueella yli 1 800 ravitsemisliiketarkastusta. Näistä noin kuudessakymmenessä tarkastuksessa löytyi huomautettavaa.

Useimmiten huomautuksen syynä oli tilanne, jossa asiakkaat olivat jääneet syömään noutoruokaa ravintolan terassialueelle tai välittömään läheisyyteen. Lisäksi ongelmia havaittiin esimerkiksi jonotustilanteissa.

Yleisesti ottaen sulkumääräyksiä on poliisin mukaan noudatettu erittäin hyvin. Joissakin tapauksissa on kuitenkin liikuttu harmaalla alueella.

– Esimerkiksi viime lauantaina poliisi joutui puuttumaan Turussa ravintolan yläkerrassa järjestettyyn yksityistilaisuuteen, jossa oli kokoontuneena noin 30–40 henkilöä ilman asianmukaisia turvavälejä tai kasvomaskeja, ylikomisario Kai Loukkaanhuhta Lounais-Suomen poliisilaitokselta kertoi tiedotteessa.

Käynnissä olevasta ravintolavalvonnasta ei ole kirjattu rikosilmoituksia Lounais-Suomen alueella. Tapauksiin on puututtu neuvoin ja kehotuksin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?