Poliisin hälytysmäärä kasvoi Lounais-Suomessa selvästi viime pääsiäisestä: ”Pahoinvointi on näkynyt” - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Poliisin hälytysmäärä kasvoi Lounais-Suomessa selvästi viime pääsiäisestä: ”Pahoinvointi on näkynyt”

Erityisesti kotihälytykset ja holtittomat kuljettajat työllistivät poliisia.

Poliisi valvoi pääsiäisenä muun muassa liikennettä ja koronarajoitusten noudattamista.­

6.4. 10:48

Lounais-Suomen poliisia työllistivät pääsiäisenä Pernon henkirikosten lisäksi lukuisat kotihälytykset. Tehtävämäärä oli Lounais-Suomen alueella huomattavasti viime pääsiäistä suurempi.

Hälytystehtäviä oli kiirastorstai-illasta maanantai-iltapäivään Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa yhteensä 1 566. Viime vuonna vastaavana ajankohtana tehtävämäärä oli 1 163, joten kasvu on huomattava.

Hälytystehtävistä kaksi kolmasosaa oli Varsinais-Suomessa ja kolmannes Satakunnassa.

Kotihälytyksissä oli Varsinais-Suomessa nousua verrattuna viime pääsiäiseen. Vuonna 2020 kotihälytyksiä metelin, perheväkivallan tai häiriköivän henkilön takia oli yhteensä 166 kappaletta, kun vastaava luku tänä pääsiäisenä oli 199. Vuonna 2020 kotihälytyksistä 108 oli Varsinais-Suomessa ja 58 Satakunnassa. Nyt vastaavat luvut samalta ajankohdalta olivat Varsinais-Suomessa 144 ja Satakunnassa 55.

– Ihmisten pahoinvointi on näkynyt poliisin työssä myös itsetuhoisena käyttäytymisenä. Viime pääsiäisenä itsetuhoisista henkilöistä ilmoitettiin Lounais-Suomen poliisille 16 kertaa. Nyt vastaavana ajankohtana luku oli 24. Ilmoituksista 15 tuli Varsinais-Suomesta ja 9 Satakunnasta, poliisi kertoi tiedotteessa.

Turussa ja Turun lähialueilla kirjattiin yhteensä 25 huumausaineisiin liittyvää rikosta, joista suurin osa oli käyttörikoksia. Epäillyistä kaksi kolmasosaa oli ensikertalaisia. Poliisi takavarikoi rikosten yhteydessä marihuanaa, amfetamiinia ja huumaavia lääkkeitä.

Liikennettä oli vähemmän kuin yleensä pääsiäisenä. Liikenteessä erityisesti nuoret kuljettajat syyllistyivät liikennerikoksiin.

Salon Halikontiellä nuorelle kuljettajalle mitattiin pitkäperjantaina taajamassa keskituntinopeus 111 km/h. Nopeusrajoitus mittauspaikalla oli 40 km/h. Raisiossa valtatie 8:lla poliisi mittasi lyhyellä otannalla neljälle 2000 luvulla syntyneille miehille nopeuksia 145–160 km/h alueella, jossa rajoitus on 100 km/h.

Maanantaina iltapäivällä poliisipartio pysäytti Aurassa kaksi kortitonta kuljettajaa. Toisen kortittoman kuljettajan epäillään ajaneen autoa huumeiden vaikutuksen alaisena ja toisen vahvasti alholista päihtyneenä.

Poliisi valvoi aktiivisesti myös majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain noudattamista koko poliisilaitoksen alueella. Ravintolat noudattivat pääsääntöisesti hyvin annettuja määräyksiä, ja toimintaan jouduttiin puuttumaan todella harvoin. Yksittäisiä huomautuksia sisätiloissa olevien kalusteiden käytöstä ravintoloissa tehtiin vain muutama.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?