TS: Turussa vasemmiston pormestari­ehdokasta epäillään rikoksesta, kyse tyttöjen sala­kuvauksesta – Li Andersson: Sasu Haapanen petti puolueen luottamuksen

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan Haapanen ei voi olla puolueen ehdokkaana.

Vasemmistoliiton Turun pormestariehdokasta Sasu Haapasta epäillään rikoksesta.

26.2.2021 15:25 | Päivitetty 26.2.2021 18:34

Turun pormestariehdokasta Sasu Haapasta epäillään rikoksesta, Turun Sanomat uutisoi. Haapanen on ollut vasemmistoliiton ehdokas.

Turun Sanomien mukaan kyse on tyttöjen salakuvauksesta koulun suihkussa. Lehden mukaan poliisi epäilee rikoksesta Haapasen lisäksi tämän naisystävää. Naisystävä työskenteli koulunkäyntiavustajana pari vuotta sitten, ja hänen epäillään tuolloin kuvanneen liikuntatuntien yhteydessä tyttöjä suihkussa. Naisen epäillään lähettäneen materiaali myöhemmin Haapaselle.

Haapanen ei kommentoinut TS:lle rikosepäilyjä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kirjoittaa Twitterissä, että tieto Haapaseen kohdistuvasta rikosepäilystä tuli puolueen tietoon vasta nyt.

– On selvää, ettei hän enää voi olla vasemmistoliiton kuntavaali- eikä pormestariehdokkaana, Andersson twiittaa.

– Haapanen on pettänyt vasemmistoliiton luottamuksen, kun ei ole kertonut näistä rikosepäilyistä. Erityisen törkeää tämä on siksi, että kysymys on vastenmielisistä ja tuomittavista rikoksista, joita epäillään.

Li Andersson kertoi myöhemmin, että Haapanen on eronnut myös kaikista puolueen luottamustehtävistä.

Haapanen oli Turun vasemmistoliiton puheenjohtaja, Turun kaupunginvaltuuston varavaltuutettu ja mukana Turun nuorisolautakunnassa.

Sivuillaan mies kertoo toimineensa pääluottamusmiehenä ja työsuojeluvaltuutettuna. Hän kertoo olevansa ammatiltaan kokki, joskin hänellä on kulttuurituotannon kandidaatin tutkinto.

Nuorisolautakunnan puheenjohtaja: ”Olin todella järkyttynyt”

Sasu Haapanen on Turun nuorisolautakunnan jäsen. Hän on Twitter-tilinsä perusteella ajanut aktiivisesti nuorten asiaa ja toiminut muun muassa somekiusaamista vastaan.

Kansan uutisten haastattelussa joulukuussa Haapanen kertoi työn lisäksi toisen tärkeän vaaliteemansa tulevassa Turun pormestarivaalissa olevan nuorison hyvinvointi.

–  Varsinkin nyt koronakriisin, ammattikoulureformin ja maailmantalouden tilanteen vuoksi minua jännittää ja pelottaa nuorison puolesta, Haapanen sanoi lehdelle.

Ilta-Sanomat tavoitti Turun nuorisolautakunnan puheenjohtaja Janika Takatalon (kok).

Takatalo kertoo saaneensa tiedon Haapaseen kohdistuneista rikosepäilyistä vasta tänään. Takatalo luki rikosepäilystä Turun Sanomista.

– Olin todella järkyttynyt. Asian tekee vielä kamalammaksi se, että rikosepäily kohdistuu alaikäisten tyttöjen salakuvaamiseen, Takatalo sanoo.

– Huomasin, että vasemmistoliitto poistaa Haapasen kaikista luottamustehtävistä ja kuntavaaliehdokkuudesta. Se oli mielestäni suoraselkäisesti tehty. Mutta kyllä tässä vähän shokki on ja luottamus mennyt.

Takatalo toivoo, että Haapasen eroanomus olisi käsittelyssä jo seuraavassa kaupunginvaltuuston kokouksessa.

– Toivon, että pääsemme sitten vaihtamaan vasemmiston edustajan nuorisolautakunnassa.

IS ei ole tavoittanut Haapasta kommentoimaan asiaa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 26.2.2021 kello 16.50. Lisätty mm. Janika Takalon kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?