Mönkijä upposi jäihin Rymättylässä – Merivartiosto varoittaa koko Etelä-Suomea: ”Pysykää poissa jäiltä” - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Mönkijä upposi jäihin Rymättylässä – Merivartiosto varoittaa koko Etelä-Suomea: ”Pysykää poissa jäiltä”

Nopeasti lämmenneet ilmat ovat heikentäneet jäitä.

Vaikka retkeily jäällä kuinka houkuttelisi, nyt on syytä pysyä poissa.­

26.2. 11:47

Turun meripelastuskeskus sai perjantaiaamuna hälytyksen Rymättylään, jossa henkilö oli vajonnut jäihin. Paikalle lähti useita yksiköitä, ja hypoterminen uhri kuljetettiin meripelastushelikopterilla jatkohoitoon.

– Henkilö oli mennyt mönkijän kanssa jäistä läpi. Hän oli pahasti paleltunut mutta tajuissaan, merivartiomestari Matti Patronen Länsi-Suomen merivartiostosta vahvistaa.

Meren jäällä liikkuneet ihmiset ovat työllistäneet merivartiostoa viime päivinä. Patrosen mukaan on ollut useita tapauksia, joissa henkilö on vajonnut jäihin.

Merivartiosto kehottaakin ihmisiä pysymään poissa jäiltä, vaikka hiihtoloma ja lämmin keli kuinka houkuttelisivat retkeilyyn.

– Jäät ovat heikentyneet, koska ilmat ovat lämmenneet niin nopeasti. Jäihin tippumisia on jo ollut, ja lisää lämpimiä kelejä on tulossa, joten jäille menemistä ei suositella, Patronen sanoo.

Varoitus koskee erityisesti Etelä-Suomea, mutta varovainen kannattaa olla vähän pohjoisemmassakin.

– Mitään maantieteellistä rajaa ei voi varmasti sanoa, sillä pohjoisessakin on paikkoja, joihin ei voi turvallisesti mennä, Patronen huomauttaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?