Veden roiskuttelu kärjistyi poliisiasiaksi – Salon uimahalli­kärhämästä tutkintapyyntö - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Veden roiskuttelu kärjistyi poliisiasiaksi – Salon uimahalli­kärhämästä tutkintapyyntö

Salon kaupunginvaltuusto päätti, että se tekee valtuutettu Jaana Haapasalosta tutkintapyynnön.

2.2. 9:50

Salon uimahallissa heinäkuussa tapahtuneen välikohtauksen jälkipuinti jatkuu edelleen. Salon kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että se tekee valtuutettu Jaana Haapasalosta (sit) tutkintapyynnön poliisille. Asiasta kertoi paikallislehti Salon Seudun Sanomat.

Asiassa ovat olleet vastapuolilla Haapasalo, joka sydämistyi veden roiskuttelusta uimahallissa sekä vuorossa tuolloin ollut uimavalvoja, joka väittää Haapasalon uhanneen häntä tilanteessa potkuilla asemaansa käyttäen.

Nimettömänä koko selkkauksen ajan pysytellyt uimavalvoja teki jo loppukesällä Haapasalon käytöksestä työsuojeluilmoituksen nimikkeellä uhka-, vaara- tai läheltä piti -tilanne. Hän mainitsi mahdollisena todistajana työtoverinsa, joka oli ollut kuulomatkan päässä ja viittasi esimiehelleen tuoreeltaan antamaansa raporttiin sekä tekemäänsä työsuojeluilmoitukseen uhkatilanteesta.

Salon kaupunginhallitus päätti jo aiemmin kokouksessaan yksimielisesti esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto tekee poliisille tutkintapyynnön Haapasalon käytöksestä. Kaupunginhallituksen mielestä ristiriitaisesta tilanteesta ei voida saada selkoa ilman poliisin tutkintavaltuuksia, kuten todistajien kuulemista.

Haapasalo on kiistänyt antamassaan selonteossa uhanneensa uimavalvojaa potkuilla, ”vaikka (uimavalvoja) on saattanut asian näin tulkita”.

Tapaus nousi alun perin otsikoihin, kun Haapasalo vaati Salon kaupungilta uimahallin käyntimaksun, 6,50 euron, palauttamista ja 500 euron korvausta ”mielipahasta ja liikunnan ilon katoamisesta”.

Viereisellä radalla harjoitellut kilpauimari oli roiskaissut vettä Haapasalon päälle. Haapasalon näkemys tilanteesta on, että kun hän oli valittanut pärskyttelystä, kilpauimarin kaveri oli käynyt mainitsemassa asiasta uimavalvojalle, joka oli tullut keskustelemaan tilanteesta, Haapasalon mukaan ”kuulustelemaan töykeään sävyyn”.

Haapasalon, uimavalvojan ja hänen esimiehensä näkemykset tilanteesta poikkesivat toisistaan, mikä johti siis monen mutkan kautta valtuuston maanantaiseen käsittelyyn ja mahdolliseen poliisitutkintaan.

Haapasalo luopui korvausvaatimuksistaan, kun monimiljonääri, start up -sijoittaja ja tosi-tv:n bisnesenkeli Kim Väisänen maksoi Haapasalolle tämän vaatimat 500 euroa. Sitä ennen Haapasalo oli kertonut vievänsä asian hallinto-oikeuteen.

Haapasalo myös ilmoitti hallituksen päätöksen jälkeen, että hän aikoo tehdä rikosilmoituksen kaupunginhallituksen puheenjohtajasta Saija Karnisto-Toivosesta.

Klo 11.10: Korjattu yksityiskohtia tapahtumakulusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?