Video osoittaa Salon tulipalon vakavuuden – naapuri kertoo kuinka pakeni savun täyttämästä rappukäytävästä - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Video osoittaa Salon tulipalon vakavuuden – naapuri kertoo kuinka pakeni savun täyttämästä rappukäytävästä

Sunnuntaiaamuna syttyneessä tulipalossa kuoli kaksi ihmistä. Lisäksi yksi ihminen loukkaantui.

24.1. 19:30

Salon tulipalosta pelastautuneen asukkaan kuvaamalla videolla näkyy, miten nelikerroksisen talon ylimmän kerroksen asunnon ovista ja ikkunoista lyö liekkejä. Videolla asunnosta tulee myös sankkaa savua.

Hieman ennen kymmentä sunnuntaiaamuna Salon Kontionkujalla syttyneessä tulipalossa kuoli kaksi ihmistä. Lisäksi yksi ihminen loukkaantui.

Talon asukas kertoo Ilta-Sanomille kuulleensa kolinaa ennen kymmentä sunnuntaiaamuna. Asukas kertoo, että ei ensin pitänyt kolinaa poikkeuksellisena, vaan luuli, että rapussa on käynnissä muutto.

Asian arkaluontoisuuden vuoksi asukas haluaa pysyä nimettömänä.

Hetkeä myöhemmin alkoi palohälytys, jonka asukas luuli ensin johtuvan siitä, että jollakin naapurilla on palanut ruoka uuniin. Parvekkeelle tupakalle päästyään asukas kertoo ihmetelleensä, miksi talon pihassa on niin paljon ihmisiä.

– He käskivät poistumaan asunnosta heti.

Hän pukeutui välittömästi ja keräsi tavaroita mukaansa. Nyt rappukäytävästä kuului jo kova meteli ja asunnon oven avaaminen paljasti, että rappukäytävä oli täyttynyt savusta, minkä vuoksi näkeminen oli vaikeaa. Hän kertoo myös pohtineensa uskaltaako rappukäytävään mennä.

– Vedin happea ja liikuin matalana rappukäytävässä.

Matkalla alas hän kertoo nähneensä palomestarin, joka hakkasi ovia ja kysyi, jäikö ylempiin kerroksiin ketään. Asukas vastasi, että ei tiedä, koska rappukäytävässä ei nähnyt kunnolla.

Hän kuvailee, että tapahtunut oli hyvä muistutus, että kannattaa vähintään tarkistaa, havaitseeko rappukäytävässä savua. Hän arvioi, että muutamaa minuuttia myöhemmin ulos olisi ollut huomattavasti vaikeampi päästä.

– Neljänteen kerrokseen ei voinut enää mennä. Siellä ei nähnyt eikä pystynyt hengittämään.

Ulos päästyään palaneesta asunnosta tuli runsaasti savua ja hetken kuluttua liekkejä. Hän kertoo nähneensä yhdellä parvekkeella ihmisen.

Ulkoa näytti siltä kuin myös hänen asuntonsa avoimesta ikkunasta ja parvekkeen ovesta olisi tullut hieman savua.

Asukas oli päässyt jo sunnuntaina käymään kotonaan hakemassa vaatteita ja muita tarvikkeita. Hän kertoo asuntonsa olevan hyvässä kunnossa, vaikka savun haju oli vieläkin voimakas. Palanut asunto vaikutti täysin tuhoutuneelta.

Talon rappukäytävä oli veden ja noen peitossa. Hän arvelee palomiesten käyneen myös hänen asunnossaan, koska asunnon lattiassa oli nokisia jalanjälkiä.

Hänellä ei ole vielä tietoa, milloin pääsee palaamaan kotiinsa, mutta arvelee sen olevan mahdollista jo alkuviikosta. Tällä hetkellä hän asuu hotellissa.

Lue lisää: Nainen ja mies kuolivat huoneiston palossa Salossa

Liekit löivät näkyvästi asunnon parvekkeelta Salossa sununnuntaina aamupäivällä.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?