Kaupunginjohtaja Minna Arve pyrkii Turun pormestariksi - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Kaupunginjohtaja Minna Arve pyrkii Turun pormestariksi

Arve tiedotti asiasta perjantaina.

Minna Arve on toiminut Turun kaupunginjohtajana vuodesta 2017.­

22.1. 21:26

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve pyrkii kokoomuksen pormestariehdokkaaksi.

Arve ilmoitti asiasta perjantaina Twitter-tilillään.

– Olen tänään ilmoittanut, että haluan ehdolle Turun pormestariksi. Kaupunginjohtajana olen tehnyt kolme vuotta työtä kotikaupunkini ja sen asukkaiden eteen. Olemme saavuttaneet paljon, mutta Turku voi olla vielä enemmän, hän kommentoi.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Turun Sanomien mukaan Arve lopettaa Turun kaupunginjohtajana työskentelyn jo kuukauden kuluttua, jos hän tulee valituksi kokoomuksen ehdokkaaksi. Arve ei olisi kaupunginjohtajana vaalikelpoinen huhtikuun kuntavaaleissa, sillä ehdokkaan on oltava valtuutettu.

Arve, 45, toimi Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajana vuosina 2010–2014. Sen jälkeen on toiminut kokoomuksen puoluesihteerinä ja Turun kauppakamarin toimitusjohtajana. Hänet valittiin Turun kaupunginjohtajaksi lokakuussa 2017.

Turussa päätettiin siirtymisestä pormestarimalliin syksyllä 2019.

Lähtökohtana on, että kuntavaaleissa eniten ääniä saaneen puolueen tai vaaliliiton ennen vaaleja nimetty pormestariehdokas valitaan pormestariksi. Pormestariehdokas aloittaa pormestarisopimusneuvottelut, joiden tavoitteena on valtuuston enemmistön hyväksymä pormestarisopimus.

Sopimuksessa sovitaan valtuustokauden keskeisistä tavoitteista, linjauksista ja talouden raamista. Lisäksi sovitaan pormestarista ja apulaispormestareista sekä näiden tehtävistä ja vastuualueista.

Osa puolueista on jo ilmoittanut oman ehdokkaansa. Kokoomus nimittää oman pormestariehdokkaansa torstaina 28. tammikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?