Turussa 21 uutta koronatartuntaa – yksi alue korostuu tilastossa - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Turussa 21 uutta koronatartuntaa – yksi alue korostuu tilastossa

Koronatilanne on kohentunut Turussa viime aikoina.

20.1. 13:28

Turussa on todettu viimeisen vuorokauden aikana 21 uutta koronatartuntaa.

Niiden lisäksi Varsinais-Suomessa on todettu uusia tartuntoja Uudessakaupungissa (4), Salossa (3), Kaarinassa (2), Loimaalla (1), Paimiossa (1) ja Raisiossa (1).

THL:n ilmoittama ilmaantuvuusluku on pysytellyt suurin piirtein samana viime päivät ja on nyt 88,4 / 100 000 tapausta.

– Turun tilanne on kohentunut, koska ihmiset ovat noudattaneet rajoituksia hyvin. Rajoitusten noudattaminen on edelleen tärkeää, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kiitteli tiedotustilaisuudessa keskiviikkona.

Turun epidemiatilanne näyttää tällä hetkellä kohtuullisen rauhalliselta. Tartunnat painottuvat edelleen Itä-Turkuun, missä tartuntoja on ollut enemmän kuin muualla.

– Myös ulkomailta tulevat tartunnat työllistävät meitä. Viidennes Varsinais-Suomen tartunnoista tulee ulkomailta, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi kertoo.

Alkuvuoden 2021 aikana Turkuun saapuu Gdanskin lento 1–2 kertaa viikossa. Muut ulkomailta tulevat lentoyhteydet ovat tauolla. Terveysviranomaiset ovat vastassa kaikkia Gdanskista saapuvia lentoja.

Koronantorjuntabussi oli viime viikonloppuna Turun satamassa vastassa Ruotsista saapuvia aamulaivojen matkustajia. Ruotsista saapui 187 matkustajaa, ja heistä 44 osallistui koronatestiin. Testatuista yhdellä todettiin koronatartunta.

Koronantorjuntabussi on myös tällä viikolla aamulaivoja vastassa Turun satamassa. Noin 80 prosenttia Ruotsista tulevista matkustajista saapuu Turkuun aamulaivoilla.

Sivistystoimialalla koronatartuntoja on ilmaantunut lähes päivittäin, mutta karanteenijaksot on saatu rajatuksi pääsääntöisesti yhteen viikkoon.

– Suojaamistoimenpiteet ovat olleet tehokkaita, sillä altistumiset on onnistuttu rajaamaan varsin pieneen henkilöstö- tai asiakasjoukkoon. Toimialalle on tullut 1,5 miljoonaa maskia maanantaina 18.1. ja seuraavat 2,3 miljoonaa saapuvat maaliskuun alussa. Maskit riittävät hyvin toimialan tarpeisiin koko kevätkaudeksi, toimialajohtaja Timo Jalonen kertoo.

Maskisuositusten piirissä ovat kaikki 6.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat ja opiskelijat sekä koko henkilöstö. Viidessä turkulaisessa koulussa maskisuositus koskee 4.-luokkalaisia ja sitä vanhempia oppilaita.

Liikuntatilojen rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 7.2. saakka. Uimahallit, kuntosalit, jäähallit ja muut sisäliikuntatilat on suljettu yleisöltä. Lasten ja nuorten seuravuorot sekä aikuisten huippu-urheiluun varatut vuorot jatkuvat. Liikuntapalveluiden ohjattu toiminta lapsille ja nuorille on käynnissä. Aikuisten ohjatun toiminnan aloitus siirtyy.

Ulkoliikuntapaikoilla voi harjoitella omatoimisesti.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala on vuokrannut väestön massarokotuksiin Turun Messukeskuksen kolmeksi kuukaudeksi (1.2.–30.4.). Rokotuslinjojen ja -toiminnan suunnittelu on parhaillaan käynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?