Syyte: Nainen poltti miesystävänsä elävältä – syytetään kumppaninsa sytyttämisestä aiemminkin tuleen - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Syyte: Nainen poltti miesystävänsä elävältä – syytetään kumppaninsa sytyttämisestä aiemminkin tuleen

Väitetty murha tapahtui Somerolla viime elokuussa.

Murhasta syytetty nainen oli käsittelyssä mukana videoyhteydellä.­

18.1. 12:00

Syyttäjä vaatii elinkautista vankeusrangaistusta naiselle, jonka syytetään murhanneen pitkäaikaisen seurustelukumppaninsa sytyttämällä miehen asuttaman omakotitalon tuleen Somerolla elokuussa 2020.

Lisäksi naista syytetään törkeästä pahoinpitelystä, joka kohdistui samaan seurustelukumppaniin.

Asian käsittely alkoi maanantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa mutta viivästyi, sillä vastaaja oli joutunut viikonlopun aikana karanteeniin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi. Istunto päädyttiin kuitenkin pitämään videoyhteyden avulla. Nainen ei halunnut peitellä kasvojaan häntä kuvattaessa.

Syytteen mukaan nainen oli sytyttänyt palavilla nesteillä tuleen omakotitalon, jossa uhri oli ollut sisällä. Keski-ikäinen mies käytti huonon liikkumisensa vuoksi kyynärsauvoja ja oli mahdollisesti käyttänyt alkoholia päivän aikana. Uhri oli havahtunut paloon ja päässyt poistumaan talosta. Hän ehti kuitenkin saada niin vakavia palovammoja, että menehtyi niihin myöhemmin samana päivänä sairaalassa.

Syyttäjän mukaan surma tehtiin erityisen raa’alla tavalla, koska uhri oli ollut puolustuskyvyttömässä tilassa, ja siksi rikos oli kokonaisuutena arvostellen törkeä. Omakotitalo tuhoutui kokonaan, ja palon syttymissyy ei ole selvinnyt. Syyttäjän mukaan on kuitenkin löydetty viitteitä, että sytyttämisessä olisi käytetty palavia nesteitä.

Syytetty kiistää syyllistyneensä rikokseen. Puolustuksen mukaan nainen oli ollut palon syttymishetkellä talon ulkopuolella ja havaitessaan palon pyrkinyt saamaan kontaktin uhriin ja sen jälkeen soittanut hätäkeskukseen. Puolustuksen mukaan vastaaja oli todennut, ettei pystynyt enää auttamaan uhria tämän päästyä ulos talosta. Kun sivullisia henkilöitä oli tullut paikalle, vastaaja oli ollut omakotitalon pihalla.

Käsittelyssä soitettiin todisteiksi listattuja hätäkeskuspuheluita. Hälytyskeskukseen soittanut naapuri oli tehnyt puhelun reilu minuutti vastaajan puhelun jälkeen, ja tuolloin koko talo oli ollut täysin tulessa.

Vastaajaa syytetään myös samaan seurustelukumppaniin kohdistuneesta törkeästä pahoinpitelystä vuonna 2013. Tuolloin nainen oli syytteen mukaan sytyttänyt sängyssä nukkumassa olleen uhrin petivaatteet tuleen. Mies oli herännyt siihen, että hänen jalkansa olivat tulessa. Jalassa olleet verryttelyhousut olivat palaneet kiinni hänen jalkoihinsa ja aiheuttaneet palovammoja. Vastaaja kiistää syytteen, ja puolustuksen mukaan hänellä ei ole mitään tekemistä tapahtuman kanssa.

Asiasta annetaan ratkaisu myöhemmin.

Klo 12.40: Poistettu syytekohta, joka on julkinen vasta käsittelyn toisena päivänä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?