Yllätyskäänne Koti­sairaala Luotsin rikos­käsittelyssä – lääkäri kieltäytyi todistamasta murha­tapauksessa - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Yllätyskäänne Koti­sairaala Luotsin rikos­käsittelyssä – lääkäri kieltäytyi todistamasta murha­tapauksessa

Käsittelyn keskeyttämisestä tulee päätös ensi viikolla.

Toinen vastaajista asianajajansa Kari Erikssonin kanssa.­

14.1. 15:01

Turkulaista Kotisairaala Luotsia koskevassa rikoskokonaisuuden käsittelyssä nähtiin torstaina yllätyskäänne, kun toinen vastaajista, henkilöstöjohtajana toiminut naislääkäri kieltäytyi todistamasta. Hän käytti oikeuttaan olla todistamatta, sillä hän on murhasta syytetyn ex-sairaanhoitajan entinen puoliso.

Vielä päivän alussa lääkäri oli ollut valmis todistamaan, mutta ennen hänen puheenvuoroaan hänen puolustusasianajajansa Hannele Lehto-Laurila pyysi viiden minuutin taukoa. Sen jälkeen puolustus ilmoitti, että lääkäri ei halua todistaa.

Todistus olisi ollut syyttäjä Jooseppi Kiviharjulle tärkeä, sillä murhasyytteen näyttö perustuu muun muassa siihen, että ex-sairaanhoitaja kertoi saaneensa kipulääkemääräyksen ex-vaimoltaan, kun hän ei tavoittanut 96-vuotiaan saattohoitopotilaan hoitavaa lääkäriä.

Myös muissa syytteissä törkeästä kavalluksesta, törkeästä väärennyksestä ja törkeästä pahoinpitelystä, syyttäjä olisi halunnut kuulla lääkäriä.

Esitutkinnassa lääkäri oli kertonut, ettei hän ollut määrännyt kyseistä lääkitystä. Puolustuksen mukaan potilas ei kuitenkaan ollut ehtinyt saada lääkettä ennen menehtymistään, ja pitoisuus oli niin pieni, ettei se olisi voinut aiheuttaa kuolemaa.

Syyttäjä pyysi pääkäsittelyn keskeyttämistä lisänäytön hankkimiseksi. Käräjäoikeus tekee päätöksen asiassa maanantaina.

Korjaus kello 18.46: Puolustusasianajajan nimi on Hannele Lehto-Laurila, ei Helena Lehto-Laurila

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?