Turkulainen soitti hätä­keskukseen: pihallani on ylimääräistä lunta

Ilta-Sanomien tavoittama komisario Joonas Tikka ei ole tapauksesta yllättynyt.

14.1.2021 12:08

Keskiviikkona Etelä-Suomea jäähdytti raskaiden lumisateiden värittämä talvi-ilma, mutta turkulaisessa naapurustossa tunteet kiehahtivat kuumiksi kuin juhannuskiuas.

Hätäkeskus sai päivän aikana ilmoituksen ylimääräistä lunta tontillaan havainneelta ilmoittajalta. Ilmoittajan mukaan lumen oli lapioinut pihalle hänen naapurinsa.

Tapaus välitettiin Lounais-Suomen poliisin ratkaistavaksi. Poliisi ei kuitenkaan katsonut sen kuuluvan vastuualueelleen, tilannekeskuksesta kerrotaan Ilta-Sanomille.

– Ilmoittajalle on soitettu, että menee juttelemaan naapurinsa kanssa ja koettaa päästä sopuun. Ei ole kyse rikoksesta.

Tapauksen jakoi Twitterissä aiemmin Lounais-Suomen poliisilaitoksen komisario Joonas Tikka. Komisario ei Ilta-Sanomille kertomansa mukaan ole tapahtuneesta yllättynyt.

– Ovathan naapurit olleet toistensa silmämunissa kiinni maailman sivun milloin mistäkin asiasta. Tämä nyt oli eilen se aihe, Tikka toteaa.

Tikka kertoo ymmärtävänsä, että lumikuorma hankaloittaa ihmisten elämää ja kulkemista ja että jotkut kokevat sääilmiön ainutlaatuiseksi. Hetkeen hän ei kuitenkaan muista törmänneensä keskiviikkoisen kaltaiseen hälytystapaukseen.

Naapuri saattoi ylittää tonttinsa rajan, mutta tuskin laillisuuden rajaa.

– Ihmiset taitavat olla siinä käsityksessä, että poliisi juoksee tällaisilla asioilla. Luulen, että kevätaurinko tulee hoitamaan tämän ongelman pois. Sen jälkeen on taas uudet asiat naapuririidoissa esillä, Tikka sanoo.

Turun keskustan kunnossapidosta vastaavan Desentti-allianssin työpäällikkö Mikko Kuusisto arvioi tiistaina Turun Sanomien haastattelussa, että lumityöt keskustassa vievät noin viikon päivät. Lumikerros on ollut Varsinais-Suomessa muun Etelä-Suomen tavoin poikkeuksellinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?