Poliisi vertasi viikonlopun hälytyksiä vuoden takaisiin – tilastossa yksi ilahduttava piirre

Lounais-Suomen poliisin mukaan hälytysten kokonaismäärä pysyi jokseenkin samana.

11.1.2021 20:02

Lounais-Suomen poliisi kertoi kuluneen viikonlopun olleen rauhallinen. Tehtäviä oli perjantai- ja sunnuntai-iltojen välillä Varsinais-Suomessa 478 ja Satakunnassa 272.

Viime vuoden loppiaisen jälkeisenä viikonloppuna lukemat olivat 504 ja 265 eli hieman suuremmat.

– Varsinais-Suomessa tehtäviä oli viime vuoteen verrattuna hieman vähemmän kuin viime vuonna ja Satakunnassa muutama enemmän, poliisi kommentoi tiedotteessaan.

Hälytysten syissä on kuitenkin tämän ja viime vuoden välillä melko suuriakin eroja.

Poliisin mukaan sillä oli liikenneonnettomuuksiin liittyviä tehtäviä vuoden 2020 viikonloppuna Varsinais-Suomessa 50 kappaletta ja Satakunnassa 17 kappaletta. Tänä vuonna vastaavat luvut samalta ajankohdalta olivat 19 ja 10, mikä on selkeästi vähemmän.

Sen sijaan kotihälytysten määrä on tänä vuonna suurempi verrattuna edellisvuoteen.

Varsinais-Suomessa niitä oli vuosi sitten 47 ja Satakunnassa 16. Vastaavana aikana nyt kuluneena viikonloppuna luvut olivat 79 ja 25.

Poliisi ei antanut selityksiä muuttuneille lukemille, mutta korona-ajan tiedetään yleisesti lisänneen kotihälytysten määrää koko Suomessa, mihin on syynä muun muassa ravintoloiden rajoitetut aukioloajat.

Vähäisempi liikenneonnettomuuksien määrä saattaa liittyä siihen, että liikennettä on yleisesti vähemmän koronarajoitusten vuoksi.

Erityisen positiivinen muutos on se, että poliisi sai itsetuhoisista ihmisistä ilmoituksia viime viikonloppuna selvästi vuoden takaista vähemmän. Ilmoituksia tuli Varsinais-Suomessa neljä ja Satakunnassa neljä kappaletta, kun vuotta aiemmin lukemat olivat 14 ja kuusi.

Poliisi suoritti viikonloppuna huumausainevalvontaa Turun alueella. Valvonnan seurauksena kirjattiin huumausainerikoksista ja huumausaineen käyttörikoksista noin kaksikymmentä rikosilmoitusta. Nuorimmat huumeiden ostajat olivat 15-vuotiaita.

Poliisia myös työllisti koko viikonlopun ajan kadonneen nuoren etsinnät. Nuori löydettiin maanantaina menehtyneenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?