Turussa 13 uutta koronatartuntaa – rokotteen saanut yli 1 000 henkilöä

Rokotteita annetaan sitä mukaan, kun ”pizzalaatikoita” tulee.

11.1.2021 13:46

Turussa on todettu vuorokauden sisällä 13 uutta koronavirustartuntaa. Niiden lisäksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä todettiin vain yksi tartunta, joka oli Raisiossa.

Maanantain lukemat ovat yleensä muita arkipäiviä alhaisemmat, sillä viikonloppuisin tehdään vähemmän testejä.

THL:n ilmoittama ilmaantuvuusluku on nyt 99,7 tapausta / 100 000 asukasta. Se on edelleen Suomen toiseksi korkein Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin jälkeen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin työterveyshuolto oli perjantaihin mennessä rokottanut 1 040 koronapotilaita hoitavaa työntekijää.

Rokotteita annetaan ja jaetaan sairaanhoitopiirin kuntiin sitä mukaa, kun rokotetta saadaan käyttöön.

– Tähän mennessä saamamme koronarokote-erät on suunnitelmamme mukaisesti annettu ja toimitettu edelleen. Rokotteita on luvattu toimittaa meille viikoittain. Olemme saaneet tiedon rokotemääristä tammikuun loppuun saakka ja suunnitelleet tulevia vaiheita sen mukaisesti. Jakelemme rokotteita edelleen kuntien käyttöön ja rokotamme henkilöstöämme sitä mukaa, kun saamme pizzalaatikoiksi kutsuttuja eriä käyttöömme, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä kertoi tiedotteessa.

Säilytykseltään yksinkertaisempaa Modernan koronarokotetta on Varsinais-Suomessa suunniteltu otettavaksi käyttöön alueille, joille kuljetukset ovat hitaampia, esimerkiksi saaristoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?