Turussa rakennettavan loisto­risteilijän kannella alkoi tapahtua – Henri ikuisti työ­matkallaan huiman testiajon - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Turussa rakennettavan loisto­risteilijän kannella alkoi tapahtua – Henri ikuisti työ­matkallaan huiman testiajon

Carnival Mardi Gras’n kannella viiletetään jopa 60 km tuntivauhtia.

24.11.2020 13:30

Meyerin Turun-telakan seuraava mestariteoksen, loistoristeilijä Carnival Mardi Gras’n rakentaminen on pikku hiljaa pääsemässä loppusuoralle.

Turun ja Naantalin väliä ajelevat ovat saaneet nähdä aitiopaikalta 5 200 matkustajalle suunnitellun aluksen valmistumisen. Risteilijän todellinen herkkupala on maailman ensimmäinen laivaan rakennettu vuoristorata.

Ilta-Sanomien lukija Henri Nevari kuvasi vuoristoradan vastapäiseltä rannalta.­

Vuoristorata ei ole todistetusti pelkkä koriste, sillä se on nähty nyt myös toiminnassa. Työmatkaansa telakan ohi ajeleva Henri Nevari ikuisti vuoristorajan testiajossa.

– En ole ihan varma, oliko siellä ketään kyydissä. Kiljuntaa ei kuulunut, Nevari kertoo Ilta-Sanomille.

Katso testiajo tämän artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Vuoristorata on 220 metriä pitkä, ja sen vauhti voi nousta jopa 60 km tunnissa. Ehkä hienointa on kuitenkin se, että rata kulkee 57 metriä merenpinnan yläpuolella. Maisemat ovat siis todennäköisesti henkeäsalpaavat.

Havainnevideo vuoristoradasta on nähtävillä täältä.

Vuoristorata on kahden istuttava.­

Havainnekuvasta näkee, kuinka korkealla vuoristorata kulkee.­

Mardi Gras tarjoaa matkailijoille muitakin elämyksiä, sillä risteilijässä on kuusi erilaista teema-aluetta. Vuoristoradan lisäksi kannelle rakennetaan vesiliukumäkiä ja urheiluareena.

Laivan sisällä on muun muassa Emeril’s Bistro 1396, jonka on luonut kuuluisa julkkiskokki Emeril Lagasse.­

Aluksen ja vuoristoradan kuvaaminen oli Nevarille katkeransuloista, sillä hänen piti alun perin olla mukana aluksen neitsytmatkalla.

– En muista, oliko se menossa Miamiin vai New Yorkiin. Mutta sitten kävi niin kuin kävi, että laiva myöhästyi ja matka peruuntui. Ja sitten tuli korona, eikä pääse senkään vertaa. Harmittaa tietysti, kun en pääse kyytiin, hän kertoo.

Mardi Gras luovutetaan vielä tämän vuoden puolella.­

Mardi Gras piti alun perin luovuttaa lokakuussa, ja sen piti aloittaa toimintansa marraskuun 14. päivä Port Canaveralista Floridasta. Alus luovutetaan vielä tämä vuoden puolella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?