Nyt puhuu kaupungilta 500 euron korvausta vaativa valtuutettu: Näin veden roiskiminen uimahallissa johti ”mielipahaan ja liikunnan ilon katoamiseen”

Salolainen kaupunginvaltuutettu Jaana Haapasalo vaatii kaupungilta korvauksia huonosta kohtelusta uimahallissa.

Salon kaupunginvaltuutettu Jaana Haapasalon mukaan Salon uimahallissa sattunut välikohtaus aiheutti nöyryytyksen tunnetta ja mielipahaa.

11.11.2020 20:48

Salolainen kaupunginvaltuutettu Jaana Haapasalo (sit) vaatii Salon kaupungilta korvauksia Salon uimahallissa sattuneesta välikohtauksesta.

Haapasalo vaatii kaupungilta uimahallin käyntimaksun, 6,50 euron, palauttamista ja 500 euron korvausta ”mielipahasta ja liikunnan ilon katoamisesta”.

Tapaus sattui Salon uimahallissa heinäkuussa. Turun Sanomien mukaan altaassa harjoitellut kilpauimari oli roiskaissut vettä Haapasalon päälle, jolloin hän oli mennyt antamaan asiasta palautetta vuorossa olleelle uimavalvojalle.

Vapaa-ajan lautakunnan esityslistasta selviää, että Haapasalon sekä uimavalvojan ja hänen esimiehensä näkemykset tilanteesta poikkesivat toisistaan.

Haapasalo kertoo Ilta-Sanomille, että hän ei ollut itse mennyt antamaan palautetta uimavalvojalle, vaan kilpauimarin tuttava oli mennyt kertomaan uimavalvojalle, että heille on huomautettu roiskimisesta. Tämän jälkeen uimavalvoja oli Haapasalon mukaan lähestynyt häntä.

– Uimavalvoja kertoi minulle, että kyllä täällä saa roiskia vettä niin paljon kuin haluaa kun on kerran kilpauimari. Hän alkoi myös kuulustella minua, että millä radalla uit ja jouduin siinä vettä valuvana ja hengästyneenä seisomaan hänen edessään uimapuvussa ennen kuin pääsin siitä lähtemään, Haapasalo sanoo.

 Uimavalvoja kertoi minulle, että kyllä täällä saa roiskia vettä niin paljon kuin haluaa kun on kerran kilpauimari.

Haapasalon mukaan uimavalvojan käytös latisti uintikerran tunnelman.

– Se vei liikunnan ilon ja aiheutti nöyryytyksen tunnetta sekä mielipahaa.

Salon sivistyspalvelujohtaja hylkäsi Haapasalon korvausvaatimuksen syyskuun puolivälissä. Haapasalo teki oikaisuvaatimuksen Salon vapaa-ajan lautakunnalle, joka käsittelee asiaa kokouksessaan torstaina. Oikaisuvaatimusta esitetään hylättäväksi.

Haapasalon mukaan Salon kaupungilla olisi kaikki mahdollisuudet maksaa korvaukset.

– Jos kaupunki haluaa niin se voi korvata tämän uinninvalvojan tökerön käyttäytymisen vaikutukset ja hyvittää minulle sitä mielipahaa, mikä aiheutui tästä ja myöskin uintikerran pilalle menemisestä. Vahingonkorvauslain mukaan kaupunki voi maksaa tällaiset henkiset vahingot ihan yhtä lailla kuin aineelliset vahingot, jos haluaa.

Kaupungin viranhaltijat eivät ole Haapasalon mukaan ottaneet hänen valitustaan vakavasti, vaan vähättelivät asiaa. Seuraavaksi Haapasalo aikoo viedä asian hallinto-oikeuteen.

– Jos vapaa-ajan lautakunta pysyy kannassaan niin ei siinä varmaan muu auta kuin pistää se sitten eteenpäin. Kyllä tämä asia pitäisi jotenkin hyvittää.

Hän korostaa, että oli uimahallissa maksavana asiakkaana ja odottaa silloin hyvää asiakaspalvelua.

– Se on hyvin tärkeä asia näissä kaupungin palveluissa, että jokaista asiakasta kohdellaan kunnioittavasti ja hyvän asiakaspalvelun periaatteiden mukaan.

Haapasalo on ammatiltaan psykologi, psykoterapeutti ja oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?