Turun kaupunki siirtää kahden alueen oppilaita etäopetukseen - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Turun kaupunki siirtää kahden alueen oppilaita etäopetukseen

Turun kaupunginhallitus päätti uusista toimenpiteistä perjantaina.

Minna Arve kertoi uusista toimista perjantaina.­

30.10.2020 11:06

Turun kaupunginhallitus on päättänyt perjantaiaamuna uusista koronaepidemian hillitsemiseksi tehtävistä toimista kouluihin liittyen. Turun kaupunki siirtää kahden alueen oppilaat kokonaan etäopetukseen.

– Tilannekuva koronan osalta on muuttunut erityisesti tietyillä alueilla Turussa. Pyrimme toimimaan nopeasti ja ennakoivasti, kun näemme, että tilanne on muuttumassa, kaupunginjohtaja Minna Arve sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Eräillä alueilla on ollut laajoja altistumisia, ja jotta saamme tilanteen hallintaan, muutama koulu laitetaan etäopetukseen.

Toimenpiteet koskevat tiettyjä kouluja Varissuolla ja Nummenpakalla (Aurajoen ja Nummen yksiköt) ja vaikuttavat reilun 800 oppilaan koulunkäyntiin. Päätöksen piirissä ovat oppilaat 4. luokasta ylöspäin. Sitä nuoremmat jäävät lähiopetukseen.

Päätökseen siirtää koulut etäopetukseen vaikutti se, että Varissuolla ja Nummenpakalla tartunnat ovat saaneet alkunsa erityisesti perhepiireistä ja yksityistilaisuuksista, joista tartuntoja on levinnyt useisiin luokkiin.

Etäopetukseen määrätyille oppilaille järjestetään eväsjakelu keväällä tehtyjen järjestelyiden tapaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?