Turun palopaikalle pudonnut kuvaus­kopteri aloitti huhu­myllyn somessa – pelastus­laitos joutui oikaisemaan huhuja

Jälkisammutustyöt jatkuvat vielä iltaan Turussa Pansiontien teollisuushallin palopaikalla. Mittava rakennuspalo sai alkunsa keskiviikkona.

Palopaikka torstaiaamuna.

22.10.2020 17:26

Turussa kesken teollisuushallin rakennuspalon sammutustöiden pudonnut lämpökameralennokki sai aikaan huhumyllyn sosiaalisessa mediassa, ja pelastuslaitos joutui katkomaan huhuilta siipiä.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos tiedotti torstaina, että pelastuslaitoksen "lämpökameradrooni" putosi Pansiontie 4:n tulipaloon liittyvän tehtävän yhteydessä keskiviikkona.

Pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Petri Nenosen mukaan tiedote lähetettiin sosiaalisessa mediassa ja keskustelufoorumeilla levinneiden huhujen oikomiseksi.

– Siellä alkoi olla sen tyyppistä keskustelua, että näitä harrastajia siellä mollataan ja kerrotaan, että joku olisi pudottanut sellaisen jonkun päähän, Nenonen kertoo STT:lle torstaina iltapäivällä.

– Alkoi olla sen verran villiä juttua, että sen oikaisemiseksi halusimme laittaa, että kyse on meidän laitteestamme.

Tiedotteen mukaan lennokki putosi tehtäväalueella aidatun alueen sisäpuolelle, eikä ole aiheuttanut henkilövahinkoja.

Sammutustöissä enimmillään yli 100 henkeä

Torstaina tilanne Pansiontiellä oli hyvä, ja paikalla sammuteltiin ja raivattiin viimeisiä palopesäkkeitä.

– Me jälkisammutellaan nyt mahdolliset käryämispaikat ja sen jälkeen keskitytään siihen jälkivartiointiin, kertoi päivystävä palomestari Niko Koski Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta STT:lle.

Ilmoitus palosta tuli keskiviikkona hieman ennen kello kahta iltapäivällä. Paikalla paloi yli 6 000 neliön teollisuus- ja tuotantohalli, josta tuhoutui noin kaksi kolmasosaa. Yksi osa rakennuksesta saatiin säästettyä.

Koski arvioi, että paloa oli sammuttamassa noin 120 ihmistä.

Jälkisammutuksia ja raivauksia oli torstaina iltapäivällä ennen kello neljää tekemässä enää reilu kymmenkunta ihmistä.

Koski arvioi jälkisammutuksien jatkuvan vielä muutaman tunnin ainakin alkuiltaan, ja paikalla ollaan vielä puoliltaöin.

Keskiviikkona tehdashallin palosta aiheutunut lämpösäteily oli niin voimakasta, että kaksi asuinkerrostaloa tyhjennettiin asukkaista varmuuden vuoksi. Evakkoon joutui pelastuslaitoksen mukaan noin 50 ihmistä.

Kosken mukaan eilen evakuoitujen asuntojen asukkaat olisivat kuitenkin päässeet tänään ainakin jo käymään asunnoissaan. Hän arvioi, että osa olisi todennäköisesti palannut jo takaisinkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?