Turun valtavan tulipalon sammutus yhä käynnissä – ”Tämä tulipalo oli merkittävän suuri” - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Turun valtavan tulipalon sammutus yhä käynnissä – ”Tämä tulipalo oli merkittävän suuri”

Turussa keskustan tuntumassa roihunneen ison rakennuspalon sammutustyöt jatkuvat vielä torstaiaamunakin.

21.10. 14:29 | Päivitetty 22.10. 6:58
  • IS seurasi tapahtumia hetki hetkeltä. Löydät seurannan artikkelin lopusta.

Turussa keskiviikkona iltapäivällä Pansiontiellä syttyneen hyvin suuren tulipalon sammutus ja jälkiraivaukset jatkuvat yhä torstaiaamuna.

Päivystävä palomestari Riku Koskinen kertoi varhain torstaiaamuna jälkisammutus- ja raivaustöiden olevan vielä käynnissä muutaman yksikön voimin. Palon leviämisvaaraa ei enää ole.

Savunmuodostus oli aamuvarhaisella enää pientä, mutta Koskinen arvioi jälkisammutustöiden venyvän pitkälle päivään.

– Vahinkojen laajuus alkaa selvitä paremmin päivän valjetessa, Koskinen sanoi.

Pelastuslaitos sai hälytyksen teollisuusrakennuksen palosta keskiviikkona kello 13.49.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Viljanen sanoi myöhään keskiviikkoiltana, että palo on yksi suurimmista, joita hän on koskaan kokenut pelastuslaitoksen tehtävissä.

– Tulipaloja on tietysti vaikea vertailla, mutta sen voin sanoa, että tämä tulipalo oli merkittävän suuri, Viljanen kuvaili.

Paikalla oli yhteensä 32 pelastuslaitoksen yksikköä, joista osa jatkoi palon loppusammutusta ja raivausta vielä torstain puolella.

Valtava musta savupatsas näkyi kauas palopaikalta. Yli kaksikymmentä vuotta pelastuslaitoksen arkea kokenut Viljanen sanoo, että palo oli monin tavoin vaarallinen ympäristölle.

Raskas savu, joka syntyi kumin ja polttonesteiden palamisesta, oli terveydelle vaarallista. Alueelle annettiin siksi vaaratiedote. Kehotimme sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon, hän painottaa.

 

 

Tehtävä oli Viljasen mukaan myös sammuttajille hyvin vaativa.

– Tulipalo levisi hyvin nopeasti rakenteisiin, sillä tulipalossa syntynyt energia oli valtava, hän sanoo.

Palo alkoi rauhoittua vasta kello kuuden aikaan illalla. Palo koetteli myös monia alueen yrityksiä pahasti. kiinteistössä toimi muun muassa rengasliike ja autovahinkokeskus.

– Tulipalo sai alkunsa lähellä olleesta autopurkamosta ja aluksi näytti siltä, että palo ei leviä meidän toimipisteeseemme, Rengas Turku Oy:n toimitusjohtaja Marko Rantanen kertoi keskiviikkona Ilta-Sanomille.

Pian kaikki kuitenkin muuttui.

– Tulipalo pääsi kuitenkin leviämään tiloihimme ja koko rengashotellimme tuhoutui. Siinä menivät siis renkaat ja vanteet. Meillä on kuitenkin muita toimipisteitä lähellä. Toimintamme jatkuu ja palvelemme asiakkaitamme, hän korosti illalla.

Palon laajuus paljastui pian pelastuslaitoksen väelle. Pelastuslaitos sai hälytyksen Turkuun teollisuusrakennuksen tulipaloon Pansiontielle keskiviikkona 21.10. kello 13.49.

– Pelastuslaitoksen saapuessa palopaikalle noin 6 000 neliön teollisuusrakennuksen toinen pääty oli kauttaaltaan liekeissä. Palo oli voimakas ja savunmuodostus runsasta, pelastuslaitos kuvaili illan tapahtumien kulkua.

Rakennuksessa oli pelastuslaitoksen mukaan runsaasti palavaa materiaalia. Palo levisikin varastoon, jossa oli runsaasti ajoneuvojen renkaita. Rakennuksessa oli pelastuslaitoksen mukaan neljä liiketilaa ja kolme asuntoa.

– Kohteessa oli tapahtumahetkellä työntekijöitä. heistä kaksi henkilöä altistui tulipalolle ja toimitettiin hoitoon.

Voimakkaan savunmuodostuksen vuoksi pelastuslaitos antoi alueen asukkaille vaaratiedotteen ja kahden kerrostalon asukkaat siirrettiin suojaväistöön osoitteista Fatabuurinkatu 2 ja Malin Trällin kuja 3. Turun sosiaalitoimi järjesti asukkaille tilapäismajoituksen. Pelastuslaitos kertoi, että asiakkaat voivat tiedustella sosiaalitoimen järjestelyistä Turun sosiaalipäivystyksen asiakasnumerosta.

Palo oli keskiviikkoiltana vihdoin rajattu, mutta sammutusraivaus jatkuu pitkälle torstaihin asti.

– Pansiontie pidetään toistaiseksi suljettuna palokohteen alueelta sammutustöiden vuoksi, pelastuslaitos painottaa.

Rakennuksesta irtaimistoineen on pelastuslaitoksen mukaan palanut noin 4000 neliötä. Sammutusvesien hallinnasta ja tarkkailusta on sovittu Turun ympäristötoimen ja vesihuollon kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?