Carnival Mardi Gras -loistoristeilijä lähti Turusta – pian korona-altistuneita haettiin kumiveneellä takaisin Turkuun

Pohjoista Itämerta kiertävältä risteilijältä haettiin varotoimena pois koronalle altistuneita työntekijöitä.

Amerikkalais-brittiläisen Carnival-varustamon tilaama 334 metriä pitkä lippulaiva Mardi Gras loistoristeilijä luovutetaan tilaajalle ensi vuoden alussa.

1.10.2020 15:55 | Päivitetty 1.10.2020 17:20

Mayerin Turun telakan merikoevaiheeseen valmistuneelta Carnival Mardi Gras -alukselta on haettu pois neljä koronavirukselle altistunutta työntekijää.

Kyseessä oli varotoimi, jolla suojeltiin lähes 800 merikokeeseen osallistuvan terveyttä. Turun telakalla valmistuva alus lähti kymmenen päivän kestoiseen merikokeeseen Itämerelle maanantaina. Ohjelmaan tuli muutos jo merikokeen toisena päivänä.

– Neljä koronalle altistunutta työntekijää on haettu pois alukselta, koska oli tullut tieto heidän altistumisestaan koronavirukselle, viestintäpäällikkö Tapani Mylly Mayerin Turun telakalta sanoo.

Altistuneet tuotiin yksityisen venesafareita järjestävän yrityksen kumiveneellä Turkuun.

– Heissä ei ole todettu koronatartuntaa, Mylly sanoo.

Ennen merikokeen alkua jokaiselta laivalle lähteneeltä vaadittiin negatiivinen koronatesti. Myös laivalle otettavien määrää rajattiin. Kun normaalisti vastaavan risteilyaluksen merikokeiden aikana laivalla on noin 2 000 henkeä, otettiin nyt laivalle vain alle puolet eli 800 ihmistä.

– Tartuntariskiä pyritään laskemaan sillä, että laivalla työskentelevät muodostavat työkuplan, jossa he eivät tapaa toisen ryhmän jäseniä.

Tavallisesti merikokeiden aikana laivalla tehdään keskeneräisiä sisustustöitä, mutta nyt laivaa ei rakenneta merikokeen aikana.

Alus kiertää Itämerta Gotlannin saaren, Suomen ja Viron rannikkojen piirtämässä kolmiossa.

Kymmenen päivän mittaisissa kokeissa testataan vain sellaisia järjestelmiä, joiden toimivuutta ei voida laiturissa arvioida. Niitä ovat yleiset merenkulkuominaisuudet, ohjaus- ja propulsiojärjestelmät, kallistustestit ja polttoaineenkulutustestit. Alus käyttää polttoaineena nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä.

Testejä tehdään vuorokauden ympäri. Telakan edustajien lisäksi merikokeissa on vahva miehitys tilaajavarustamon puolelta.

Kun risteilyalus on käytössä, sen matkustajamäärä on noin 5  200 ja henkilökunta päälle.

Amerikkalais-brittiläisen Carnival-varustamon tilaama 334 metriä pitkä lippulaiva Mardi Gras loistoristeilijä luovutetaan tilaajalle ensi vuoden alussa. Alunperin laiva piti luovuttaa tilaajalle jo elokuussa, mutta koronaviruspandemian vuoksi aluksen valmistumisella ei ollut kiirettä.

Alukselle alunperin suunnitellut marraskuun ja vuoden alun risteilyt Karibialla myös peruttiin. Päätös aluksen luovutuksen viivästämisestä oli tilaajan toive.

Juttua muokattu kello 17.19: Altistuneet tuotiin pois risteilijältä venesafareita järjestävän yrityksen kumiveneellä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?