Raisiolaisfirmaan kohdistunut törkeä rikossarja selvisi – poliisikoiran löytö johti tapauksen ratkaisuun - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Raisiolaisfirmaan kohdistunut törkeä rikossarja selvisi – poliisikoiran löytö johti tapauksen ratkaisuun

Asiakokonaisuudessa on ollut kiinniotettuna tai pidätettynä yhteensä yhdeksän henkilöä.

Poliisikoiran rooli oli ratkaiseva rikossarjan selviämisessä. Arkistokuva.

14.9.2020 13:49

Lounais-Suomen poliisi on tutkinut laajaa asiakokonaisuutta, jonka keskiössä on kesän aikana Varsinais-Suomessa tapahtunut omaisuusrikosten sarja. Poliisi pääsi rikollisten jäljille poliisikoiran ansiokkaan työn johdosta.

Rikosvyyhti lähti purkautumaan elokuun 13. päivä, kun poliisi sai hälytystehtävän Raisioon. Kyseessä oli metallialan yritykseen kohdistuva murtoepäily. Tekijät lähtivät pakoon, mutta partion päästyä paikalle poliisikoira jäljitti tekopaikan läheisyydestä kiinni yhden epäillyn tekijän, joka otettiin kiinni. Yrityksen pakettiautoon lastattu omaisuus jäi tuolloin tekopaikalle.

Kyseessä oli kolmas samaan yritykseen kesän kuluessa tehty varkaus tai varkauden yritys. Kiinnioton myötä esitutkinnassa selvitettiin myös aiempia kahta tapausta ja niihin liittyviä osallisia.

Sarjan ensimmäistä, kesäkuussa tapahtunutta tekoa on tutkittu törkeänä varkautena ja tuhotyönä. Metallialan yrityksestä anastettiin tuolloin arvokkaita laitteita ja työkaluja, joista osa on jo saatu takaisin. Anastetun omaisuuden kuljettamisessa käytetty, samasta yrityksestä anastettu pakettiauto löytyi Kemiönsaaresta poltettuna 9. kesäkuuta.

Keskimmäistä tekoa tutkitaan varkautena ja viimeistä törkeän varkauden yrityksenä ja moottorikulkuneuvon käyttövarkautena. Kaikkien kolmen teon osalta on tai on ollut vangittuna yhteensä neljä epäiltyä.

Lisäksi asiakokonaisuudessa on ollut lisäksi kiinniotettuna tai pidätettynä viisi muuta henkilöä, joita epäillään muun muassa törkeästä kätkemisrikoksesta, kätkemisrikoksesta, kätkemisrikkomuksesta ja huumausainerikoksista.

Tutkinnan yhteydessä on löytynyt muun muassa anastettua omaisuutta, joka liittyy Turun Tilhenkadulla tapahtuneisiin varkausrikoksiin, jotka tehtiin remontissa olleisiin asuntoihin kesäkuussa. Lisäksi kokonaisuuteen lukeutuu elokuussa anastettu arvokas sähköpolkupyörä, joka on palautettu omistajalleen.

Kemiönsaarella 4. syyskuuta paikallisesti huomiota herättänyt poliisioperaatio liittyi asiakokonaisuuden tutkintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?