Pantse Syrjä valitti pahoinpitely­tuomiostaan – ex-avioparin riidan käsittely alkaa hovi­oikeudessa

Eppu Normaali -kitaristi sai ehdollisen vankeustuomion kaksi vuotta sitten.

Mikko ”Pantse” Syrjä käräjäoikeudessa syyskuussa 2018.

Turun hovioikeudessa käsitellään tänään pahoinpitelytuomiota, joka annettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa lokakuussa 2018.

Eppu Normaali -yhtyeestä tuttu kitaristi Mikko ”Pantse” Syrjä tuomittiin tuolloin 60 päivän ehdolliseen vankeuteen ex-vaimonsa, näyttelijä ja ohjaaja Kirsi-Kaisa Sinisalon pahoinpitelystä.

Syrjää syytettiin kolmesta erillisestä pahoinpitelystä vuosina 2014 ja 2016, mutta yksi syytteistä hylättiin.

Sinisalo, 50, kertoi käräjäoikeuden käsittelyssä pahoinpitelyn jatkuneen vuosia ja käyneensä lääkärissä vammojen vuoksi. Häneltä oli muun muassa murtunut käsi, ja hän oli saanut lieviä aivotärähdyksiä. Hän kertoi lääkärille muun muassa kaatuneensa koiraa ulkoiluttaessaan.

Sinisalo kertoi salanneensa totuuden vammojen aiheutumisesta, koska halusi suojella perheen mainetta ja poikaansa.

Syrjä, 62, kiisti kaikki syytteet ja väitti ex-vaimonsa haluavan kostaa, koska Syrjä haki avioeroa vuonna 2015. Pari oli ollut naimisissa vuodesta 1995. Syrjä perui erohakemuksensa, mutta pari erosi Sinisalon aloitteesta vuonna 2017.

Valituksen hovioikeuteen teki Syrjä. Hän vetoaa valituksessaan siihen, että Sinisalolla on ollut motiivi syyttää häntä perättömästi pahoinpitelyistä.

Valituksen mukaan todisteena käytetty hätäkeskuspuhelu olisi ollut laskelmoitu ja liittynyt samaan kostomotiiviin.

Valituksessa vedotaan siihen, että lääkärintodistuksessa mainitut Sinisalon vammat olisivat voineet syntyä myös alun perin lääkärille kerrotulla tavalla.

Lisäksi Sinisalo oli Syrjän mukaan kertonut tapahtumista eri yhteyksissä erilaisia versioita, joista syyttäjä oli ”valinnut teonkuvaukseksi yhden vaihtoehdon”.

Syrjä pitää valituksessaan rangaistusta liian ankarana, ja mikäli hänen syyllisyydestään olisi löydettävissä näyttö, oikea tuomio olisi sakkorangaistus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?