Poliisi ajoi takaa holtittomasti kaahannutta pakettiautoa, joka törmäsi vastaantulijoihin – useita loukkaantunut Naantalissa - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Poliisi ajoi takaa holtittomasti kaahannutta pakettiautoa, joka törmäsi vastaantulijoihin – useita loukkaantunut Naantalissa

Julkaistu: 10.7. 13:22, Päivitetty 10.7. 15:16

Onnettomuudessa oli osallisena useita autoja.

Lounais-Suomen poliisi kertoi, että poliisin takaa-ajama pakettiauto törmäsi vastaantulijoihin Armonlaaksontien ja Ruonan yhdystien risteyksessä.

Poliisi sai useita ilmoituksia holtittomasti ajaneesta pakettiautosta Aurasta, Raisiosta ja Naantalista. Pakettiauto oli ajanut kovilla nopeuksilla, välillä myös vastaantulijoiden kaistalla, ja osunut muihin autoihin.

Poliisi sai kovaa vauhtia vastaan tulevasta pakettiautosta havainnon Naantalin Rymättyläntiellä, jolloin pakettiauto oli vähällä osua poliisiautoon.

– Ylinopeus oli huomattava, komisario Joonas Tikka Lounais-Suomen poliisista kertoo.

Paikalla näkyi jälkiä tilanteen jälkeen.

Autoa yritettiin pysäyttää Luonnonmaan kohdalla piikkimatolla, mutta auto kiersi maton pientareen kautta ja jatkoi kovalla nopeudella kohti Naantalin keskustaa.

Kovavauhtinen takaa-ajotilanne päättyi Armonlaaksontien ja Ruonan yhdystien risteyksessä, jossa pakettiauto törmäsi vastaantulijoiden kaistalla risteyksessä olleisiin tai risteykseen ajaneisiin ajoneuvoihin.

Onnettomuudessa oli osallisena neljä autoa ja kahdeksan henkilöä. Onnettomuudessa loukkaantuneet on kuljetettu tai he ovat omatoimisesti hakeutuneet vammojen tarkastukseen ja hoitoon. Pelastuslaitoksen mukaan tarkastettavaksi on viety kolme henkilöä.

Poliisi on pidättänyt pakettiautoa kuljettaneen 42-vuotiaan miehen. Häntä epäillään mm. törkeästä liikenteen vaarantamisesta ja törkeistä vammantuottamuksista.

Tikka ei ota kantaa siihen, oliko pakettiauton kuljettaja suomalainen vai ulkomaalainen. Alkoholin tai muiden päihteiden osuutta onnettomuuteen selvitellään edelleen.

– Rikostutkinta tiedottaa asiasta aikanaan lisää, Tikka sanoo.

Raivaustyöt onnettomuuspaikalla on saatu tehtyä, ja liikenne on palautunut normaaliksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?