Mies sai vuosien vankeustuomion raiskauksista ja ahdisteluista – kuoli Kylmäkosken vankilassa pari kuukautta myöhemmin - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Mies sai vuosien vankeustuomion raiskauksista ja ahdisteluista – kuoli Kylmäkosken vankilassa pari kuukautta myöhemmin

Julkaistu: 1.7. 19:05

Valitusta ei ehditty käsitellä Turun hovioikeudessa.

Turun hovioikeus antoi tiistaina päätöksen asiassa, jossa oli kyse 28-vuotiaan miehen saamasta käräjäoikeuden tuomiosta törkeästä raiskauksesta, raiskauksesta, kolmesta seksuaalisesta ahdistelusta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies ahdisteli useita naisia Tampereen seudulla kevään ja kesän 2019 aikana. Ensimmäinen teoista tapahtui huhtikuussa, kun vastaaja oli laittanut asuntonsa ulkopuolella kätensä tuolloin 15-vuotiaan uhrin rinnoille ja alushousuihin.

Toista uhria hän oli kouraissut alapäästä kävellessään tämän ohi. Vähän myöhemmin hän ahdisteli kolmatta uhria elintarvikekaupassa. Hän oli puristanut tätä rinnasta ja takapuolesta.

Raiskaus tapahtui heinäkuussa Pyynikillä, jossa uhri oli ollut istumassa portailla. Vastaaja oli mennyt hänen viereensä ja ehdottanut seksiä. Uhri oli kieltäytynyt ja yrittänyt lähteä tilanteesta, jolloin vastaaja oli lähtenyt perään, kaatanut uhrin maahan, kiskonut tämän hameen ylös ja työntänyt sormensa tämän peräaukkoon. Uhri oli saanut rimpuiltua itsensä ylös ja pystynyt pakenemaan tilanteesta.

Seuraavana päivänä vastaaja oli käynyt jälleen uuden uhrin kimppuun pururadalla, jossa hän tarttui tätä takaapäin rinnoista.

Törkeä raiskaus tapahtui noin viikon päästä. Asianomistaja oli sopinut harrastavansa vastaajan kanssa seksiä maksua vastaan. Näin tapahtui metsäisellä tiellä vastaajan autossa, mutta vastaaja ei suostunut maksamaan ja oli yrittänyt jättää naisen tielle. Tämä oli tarttunut auton peiliin ja raahautunut hetken auton mukana. Mies suuttui, käski naisen metsään ja raiskasi tämän pitäen kättä hänen kurkullaan sekä suuta ja nenää vasten. Vastaaja uhkasi tappaa uhrin. Lisäksi hän oli ottanut maasta kiven ja uhannut lyövänsä naista sillä. Vastaaja oli lyönyt uhria kaksi kertaa kädellä.

Vastaaja oli jo aiemmin tuomittu viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Se otettiin huomioon käräjäoikeuden tuomiossa, joka oli viisi vuotta ehdotonta vankeutta.

Miehen tuli myös maksaa korvauksina uhreille yhteensä noin 20 000 euroa ja oikeudenkäyntikuluja reilut 6 000 euroa.

Tekijä toimitettiin Kylmäkosken vankilaan suorittamaan tuomiotaan. Hän ja ensimmäinen uhri valittivat tuomiosta hovioikeuteen. Asiaa ei kuitenkaan ehditty käsittelemään Turun hovioikeudessa, sillä vastaaja kuoli huhtikuussa 2020. Asianomistaja peruutti valituksensa toukokuussa.

Näin ollen käräjäoikeuden tuomio jäi asiassa voimaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?