Palmuja, soivia pölkkyjä ja kaipuuta – ideakilpailun helmet ovat nähtävissä kesällä ympäri Turkua

Teokset ovat nähtävissä heinäkuusta syyskuuhun.

Aurajoessa seilaa heinäkuusta lähtien taidelautta.

9.6.2020 14:30

Turun kaupungin toukokuussa järjestämä ideakilpailu huipentui viiden hankkeen valintaan.

Visuaalisten alojen ammattilaisille suunnatun ideakilpailun palkittavat hankkeet ovat esillä eri puolilla kaupunkia heinäkuun alusta syyskuun loppuun.

Toteutettavien hankkeiden valinnassa painotettiin kaupunkikuvallista lisäarvoa, käytettyjen menetelmien monipuolisuutta ja maantieteellistä levittäytymistä eri puolille kaupunkia.

Turussa asuville ammattilaisille suunnattu ideakilpailu toteutetaan Turun kaunistamisrahaston vuoden 2019 tuotoilla, ja sen järjestämiseen on varattu yhteensä 50 000 euroa.

Viisi valittua ehdotusta ovat Halmesmaax3-työryhmän Paradise City -veistos, Janne Kujalan Random Tango, Hanni Lammen ja työryhmän Taidelautta, Olli Sallisen ja Saana Sipilän oleskelu- ja piknikryhmät sekä Johanna Sinkkosen ja Pia Bartschin KaiPuu-teos.

Taidetta, oleskelua ja tanssia

Paradise City on Turun keskustaan toteutettava paratiisimainen ja visuaalisesti näyttävä palmuveistos, joka toimii levähdyspaikkana kaupungin ihmisille. Paratiisin löytääkseen ei tarvitse matkustaa kaukomaille, vaan sen voi kohdata omassa kotikaupungissa.

Random Tango koostuu Turun puistoihin sijoitettavista neljästä puupölkystä, jotka soittavat satunnaisesti vanhoja tangosävellyksiä. Teos elävöittää puistoja ja mahdollistaa hetkellisen tanssin.

Taidelautta seilaa pitkin Aurajokea. Projekti sisältää lautan rakentamisen ja sen esiintymislavalla vaihtuvat esittävän taiteen teokset, jotka yhdistelevät visuaalista teatteria, valoja, videota ja elävää musiikkia. Yleisö voi katsoa esitystä Aurajoen rannalta ja kulkea hitaasti sen mukana. Teosta on mahdollista seurata myös kotoa livestriimauksen välityksellä.

Kesällä kerran -työn ideana on tuottaa ihmisille mieleenpainuvia kohtaamisia kaupunkiympäristössä. Kaupunkilaisille luodaan kierrätetyistä kalusteista oleskelu- ja piknikryhmiä. Jokainen pöytäryhmä on suunniteltu värimaailmaltaan ja ulkonäöltään yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Pöydille suunnitellaan sävyyn sopivat ja näyttävät kukkaistutukset sekä vahakankaiset pöytäliinat.

KaiPuu on puihin kiinnittyvä yhteisötaiteellinen teos Tuomiokirkkosillan ja Aurasillan välillä. Tekijät kutsuvat ihmisiä nettisivujen, sosiaalisen median ja lehti-ilmoitusten kautta jakamaan tarinoita omasta kaipuusta ja kaivatuista henkilöistä poikkeuksellisena aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?