Turun Linnan­niemen idea­kilpailuun tulvi ehdotuksia – voittajalle luvassa 80 000 euroa - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Turun Linnan­niemen idea­kilpailuun tulvi ehdotuksia – voittajalle luvassa 80 000 euroa

Linnanmaan ideakilpailun voittaja valitaan syyskuussa.

Julkaistu: 2.6. 11:11

Määräaikaan mennessä saapui 129 ehdotusta.

Turun linnan ympäristön ja Aurajokisuun länsirannan alueen kansainväliseen ideakilpailuun jätettiin ennätysmäärä ehdotuksia. Määräaikaan 28.5. mennessä saapui peräti 129 ehdotusta.

Turun kaupunki tiedotti, että ehdotusten määrällä mitattuna Linnanniemen kilpailu nousee yhdeksi kaikkien aikojen kiinnostavimmaksi aluesuunnittelukohteeksi Suomessa.

Kilpailulla haettiin toteuttamiskelpoisia kehittämisvaihtoehtoja ja kattavaa kokonaisideaa Linnanniemen alueen asemakaavoituksen pohjaksi.

Turun linna on alueen tunnetuin maamerkki.

Koska ehdotuksia tuli ennätysmäärä, niiden julkaiseminen kestää jonkin aikaa. Kilpailuehdotukset ovat myöhemmin nähtävissä ja kommentoitavissa Kerro kantasi -palvelussa.

Voittaja pyritään ratkaisemaan syyskuuhun mennessä. Voittajaehdotuksen valitsee kaupunginjohtaja Minna Arven johdolla työskentelevä palkintolautakunta. Kilpailussa jaetaan palkintoina ja lunastuksina yhteensä 220 000 euroa. Voittajalle on luvassa 80 000 euroa.

Linnanniemi sijaitsee Turun linnan ympärillä keskustan, joen ja meren kohtauspisteessä. Kilpailualueen itäpäässä sijaitsee merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo Forum Marinum, ja lännessä kilpailualue päättyy satama-alueen niemen kärkeen. Edellä mainittujen lisäksi alueen kehittämisessä ovat keskeisessä roolissa tuleva Historian ja tulevaisuuden museo.

Ilmakuva alueesta.

Lisää aiheesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?