Ex-poikaystävää syytetään Varusmies-Millan murhasta – näin poliisi pääsi syytetyn jäljille - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Ex-poikaystävää syytetään Varusmies-Millan murhasta – näin poliisi pääsi syytetyn jäljille

Teletiedot ja IP-osoitteet olivat avainasemassa poliisin tutkinnassa.

Teosta epäilty mies oli aikaisemmin seurustelusuhteessa murhatuksi epäillyn Milla Arosen kanssa.­

6.5.2020 11:03

21-vuotiaan somerolaisen Milla Arosen kuolemaan johtavia tapahtumia käsitellään parhaillaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Somerolaista, vuonna 1995 syntynyttä miestä syytetään murhasta, törkeästä maksuvälinepetoksesta, maksuvälinepetoksesta ja hautarauhan rikkomisesta. Syytetty, joka on seurustellut aiemmin uhrin kanssa, on myöntänyt aiheuttaneensa Arosen kuoleman tahattomasti mutta ei tappaneensa häntä. Hän myönsi muut syytteet.

Riidatonta asiassa on se, että Milla Aronen kuoli 8. ja 9. päivän välisenä yönä Somerolta kaakkoon sijaitsevalla metsäisellä autotiellä. Hänen ruumistaan ei ole löydetty.

Aronen nähtiin viimeisen kerran 8. päivän iltana, kun hänen veljensä vei hänet kotiinsa ennen puolta yötä.

Aronen ei palannut viikonloppuvapailtaan Säkylän varuskuntaan, jossa hän suoritti asepalvelusta. Aronen yleensä lähetti äidilleen sunnuntaina viestin, jossa ilmoitti päässeensä perille. Nyt viestiä ei tullut.

Arosen auton huomattiin maanantaina olevan edelleen hänen talonsa edessä. Aronen oli kateissa, samoin kuin hänen puhelimensa ja pankkikorttinsa.

Poliisin välittämä handout-kuva 21-vuotiaasta Milla Arosesta.­

Riidatonta asiassa on myös se, että syytetyn oli tarkoitus saada tietoonsa Arosen pankkitunnukset ja tunnusluvut. Mies haki Arosen kuoleman jälkeen hänen tiedoillaan lukuisilta pikavippiyrityksiltä useiden kymmenien tuhansien eurojen edestä lainoja. Yksi firma myönsi 2 500 euron suuruisen lainan, joka näkyi Arosen tilillä välittömästi.

Poliisi vakuuttui, ettei Aronen kadonnut vapaaehtoisesti, kun hänen tililtään yritettiin nostaa automaatilla sunnuntaina 1 000 euroa käteistä. Automaatin valvontakamerakuvasta selvisi, että nostoa yritti tehdä naamioitu henkilö eikä Aronen itse.

Kun poliisi tutki Arosen teleliikennetietoja, selvisi, että hän oli liikkunut kahtena yönä Someron kaakkoispuolella. Teleliikennetiedot paikantuivat vielä sunnuntaiaamuna Someron keskustaan.

Kun poliisi alkoi epäillä Arosen ex-poikaystävää, hänen teleliikennetietonsa osoittautuivat yhteneväisiksi Arosen tietojen kanssa.

Poliisi havaitsi, että Arosen katoamisajankohdan jälkeen hänen pankkitililleen oli kirjauduttu kahdesta eri IP-osoitteesta. Toinen oli Arosen puhelimesta ja toinen syytetyn hallussa olevasta IP-osoitteesta.

Syytetty verhoutui hupun syövereihin murhaoikeudenkäynnin alussa.­

Syytetty oli ollut surmayönä liikkeellä Volvo-merkkisellä autolla, jonka hän pani myyntiin tapahtuman jälkeen. Ennen myymistä hän oli muun muassa pessyt takakontin painepesurilla ja tummentanut takalasit spraymaalilla.

Voimanostoa harrastava ex-poikaystävä otettiin kiinni 27. elokuuta.

Syytetyn taloudellinen tilanne oli erittäin huono. Hänellä oli suuria velkoja, hän oli jäänyt työttömäksi, eikä hän saanut uusia lainoja. Muun muassa syytetyn ja hänen avopuolisonsa omakotitalo oli kokonaan puolison nimissä.

Puolustuksen mukaan syytetyn oli alun perin tarkoitus ottaa Arosen tiedoilla yksi pikavippi, ja useiden kymmenien tuhansien eurojen suuruiset lainat tulivat ajankohtaisiksi vasta silloin, kun syytetty säikähti tekoaan ja halusi paeta ulkomaille.

Teletietojen perusteella syytetty ja Aronen olivat ajelulla jo 7. ja 8. päivän välisenä yönä eli surmayötä edeltävänä yönä. Puolustuksen mukaan syytetty oli saanut Arosen pankkitunnukset haltuunsa jo tuolloin, eikä hänellä ollut syytä tappaa Arosta seuraavana yönä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?