Turun kaupunki lähti tukemaan yrittäjiä – Turkupaketti sisältää helpotuksia taloudelliseen tilanteeseen - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Turun kaupunki lähti tukemaan yrittäjiä – Turkupaketti sisältää helpotuksia taloudelliseen tilanteeseen

Turun kaupunginhallitus päättää yrittäjille tarjottavasta avusta maanantaina.

Julkaistu: 25.3. 19:05

Helpotuksia on luvassa muun muassa vuokranmaksuihin.

Turun kaupunki haluaa tukea ja helpottaa yritysten ja yhdistysten taloudellista tilannetta koronan vaikutusten keskellä.

Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaina, jolloin sille esitetään hyväksyttäväksi Turkupaketti. Se sisältää linjauksia maksuaikakäytäntöihin, sopimusmuutoksiin ja avustuksiin sekä kaupungin perimiin tilavuokriin. Kaupunginhallitukselle tuodaan myös erillinen esitys asiakasmaksuista.

– Turun kaupunki kantaa huolta siitä, miten kaupungin elinkeinoelämä selviää koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta. Turku tukee ja auttaa kaikin käytettävissä olevin keinoin yrityksiä selviämään, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kertoi tiedotteessa.

Turkupaketin avulla pyritään keventämään yritysten ja yhdistysten taloudellista painetta ja ehkäisemään erityisesti akuutteja kassakriisejä.

Kaupungin ostolaskujen maksuehto 30 vuorokautta muutetaan siten, että laskut maksetaan heti, kun ne on hyväksytty. Muutoksen seurauksena laskuttajat saavat pääomat huomattavasti nykyistä nopeammin.

Kaupungin lähettämien laskujen normaali maksuehto on 14 päivää. Turkupaketin esityksen seurauksena asiakkaan maksuaika pitenee välittömästi 30 vuorokauteen.

Monet Turun kaupungin tiloissa ulkopuolisina vuokralaisina toimivat ovat joutuneet taloudellisiin vaikeuksiin. Turun kaupunki voi vuokralaisen erillisestä pyynnöstä siirtää vuokranmaksua kolmen kuukauden osalta. Tällöin siirretyille vuokrille laaditaan yksilöllinen maksuaikataulu takaisinmaksusopimuksineen ja annetaan enintään 24 kuukauden takaisinmaksuaika.

Kaupungin sulkemissa kulttuuri- ja liikuntalaitoksissa toimivien vuokralaisten vuokraa ei peritä siltä ajalta, kun kaupunki on määrännyt tilat suljettaviksi.

Myös Turku Science Park Oy on käynnistänyt toimet tukeakseen alueen yrityksiä kriisistä selviytymisessä. Alueelliselle Turku Business Region -sivustolle on koottu korona-info, johon kerättyjen linkkien kautta voi hakea itsenäisesti neuvoja eri asiantuntijatahojen verkkosivuilta. Myös Turku Science Park Oy:n yritysneuvojat ovat käytettävissä.

Lisää aiheesta