Tommi laski mäkeä alasti Turussa jättiyleisön edessä – ”Äiti varmaan tykkää” - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Tommi laski mäkeä alasti Turussa jättiyleisön edessä – ”Äiti varmaan tykkää”

Julkaistu: 13.2. 19:58, Päivitetty 14.2. 13:54

Opiskelijoiden jättitapahtumassa nähtiin jälleen erikoisia menopelejä, joista osa luisti ja osa ei.

4 000 opiskelijan houkutteleminen Turun keskustaan ei ole läheskään niin suuri saavutus kuin se, että Aurakadulle oli tämä vuoden Pikkulaskiaiseen saatu tehtyä mäenlaskuun soveltuva mäki – vieläpä aidosta lumesta.

Lumen näkymisen Turussa voi laskea tänä talvena tunneissa, joten valkoinen piristi maisemaa, joka oli tänä vuonna vaihtunut Puolalanmäestä keskustaksi.

– Puolalanpuistossa on käynnissä remontti, ja meille tuli viime vuonna vähän ongelmia, kun Turun kaupunki ei ollut informoinut työmiehiä tapahtumasta.

– Meille tuli hieno mahdollisuus järjestää tapahtuma keskustassa. Torialue on remontissa, ja täällä on valmiiksi aidatut alueet, joten siksikin tämä oli hyvä ratkaisu, tapahtuman järjestäjiin kuuluva Niklas Rimpi kertoo.

Pikku-maskotti oli suosittu kuvauskohde.

Pikku-maskotti oli suosittu kuvauskohde.

Pikkulaskiaisen näkyvin ja hauskin tapahtuma on ollut perinteisesti mäenlaskukisa, jonka osallistujat panostavat menopeliinsä, asuihinsa tai nesteytykseensä – parhaimmassa tapauksessa kaikkiin kolmeen.

Kilpailu ei pettänyt tänäkään vuonna. Tuomaristossa istui kahden opiskelijajäsenen lisäksi turkulainen kiinteistömoguli Jethro Rostedt, joka hauskutti yleisöä anekdooteillaan laskujen välissä. Aluksi häneltä kyseltiin, mitä hän on viime aikoina puuhaillut.

– Tänään ilmestyy Seiska, joten sieltä ne varmaan saa taas lukea, Rostedt heitti.

Itse kisa polkaistiin rytinällä käyntiin. Ensimmäisenä vuorossa oli vahvasti sponsoroitu Foodtrack 6 000, jonka menopeli ampaisi liikkeelle tehokkaasti. Kenties vähän liiankin, sillä kolmihenkinen miesjoukkue rysäytti suoraan aitaan sillä seurauksella, että aita kaatui ja veri pulppusi.

– Tämä oli suunniteltu juttu. Pitäähän Pikkulaskiainen 2020 avata tyylillä, Ville-Valtteri Konttinen sanoi ja esitteli verta valuvaa silmäkulmaansa.

– Minun pää taisi osua asvalttiin. En nähnyt kunnolla, kun oli niin paljon savua, hän naurahti.

Ville-Valtteri Konttinen, Otso Mieskonen ja Oskari Temmakka aloittivat kisan ryminällä.

Ville-Valtteri Konttinen, Otso Mieskonen ja Oskari Temmakka aloittivat kisan ryminällä.

Luovuus oli tänä vuonna mennyt selvästi käytännöllisyyden edelle, sillä monen kulkupelin matka päättyi seinään puoli välissä. Ennätyksen teki saksalainen ”Jodelin keksijät”, joka löysi itsensä jumista jo viiden metrin jälkeen. Herrat pääsivät kuitenkin alas asti, vaikka meno oli vähintäänkin flipperimäistä.

Star Wars -teemainen ”alus” jouduttiin lopulta kantamaan alas, kun luisto loppui.

Star Wars -teemainen ”alus” jouduttiin lopulta kantamaan alas, kun luisto loppui.

Animals luotti eläimelliseen menoon.

Animals luotti eläimelliseen menoon.

Hupellus-joukkue tuli mäen alas sohvalla.

Hupellus-joukkue tuli mäen alas sohvalla.

Pankin räjäytti lopulta täysillä pisteillä Aalto-yliopiston Koneinsinöörikilta, jonka vaaleanpunainen baaritiski-rakennelma herätti huomiota jo ennen laskua.

– Tähän on mennyt kymmeniä työtunteja. Aloitettiin tammikuussa ja rakennettiin viikoittain, ainakin viisi tuntia viikossa. Verta ja hikeä, tuntemattomaksi jäänyt joukkueen jäsen kertoi ennen laskua.

– Ollaan täällä joka vuosi. Perinteisesti on päästy aika pitkälle, mutta saa nähdä, onko taso koventunut.

Lumenpuutteen vuoksi testaamatta jäänyt ajokki teki täydellisen neitsytlaskun, ja tuomareilta irtosi täydet 15 pistettä.

Tämä vaalenapunainen baari saalisti tuomaristolta täydet pisteet.

Tämä vaalenapunainen baari saalisti tuomaristolta täydet pisteet.

Suurimmat suosionosoitukset sai kuitenkin loppupäässä laskenut lappeenrantalaispoppoo, joka suoritti laskunsa täysin kelteisillään. Ideana se oli hyvä, mutta kelkka karahti aitaan, jolloin siitä irtosi seinä, ja laskijat joutuivat hyppäämään ulos kesken matkan.

Turussa oli onneksi lämpöasteita, muuten olisi saattanut tulla kylmä odotellessa.

Turussa oli onneksi lämpöasteita, muuten olisi saattanut tulla kylmä odotellessa.

Aataminasussa koikkelehtiminen ei miesporukkaa haitannut, vaan lasku hoidettiin lopulta kunnialla alas puoleksi kantamalla tuhansien opiskelijoiden hurratessa villisti vilauttelijoille. Laskemiseen heidän ”pulkastaan” ei enää ole.

– Tämä viedään Lappeenrantaan poltettavaksi nuotiolla. Voidaan grillailla makkaraa, Tommi Kuutsa kommentoi.

Tommi Kuutsa uskoo, että äiti on pojastaan ylpeä.

Tommi Kuutsa uskoo, että äiti on pojastaan ylpeä.

Alastomuus on Kuutsan mukaan olennainen osa opiskelukulttuuria Kaakkois-Suomessa, ja nyt sitä piti tulla näyttämään Turkuunkin.

– Äiti varmaan tykkää hyvää, että poika pääsee telkkariin. Se on pelkästään positiivista, että saa ruutuaikaa, Kuutsa kommentoi.

Yle Turun striimi oli tosin jo ehtinyt päättyä ennen Kuutsan laskua, joten tv-julkisuus jäi vielä saamatta.

– Olihan se varmaan porukan mielestä viihdyttävää. Aina ei mene nappiin, mutta yritetään parantaa.

Otsikkoa ja juttua korjattu 14.12. klo 13.05: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, ei Kuutsan lasku päässyt Yle Turun striimiin, sillä striimi oli jo siinä vaiheessa päättynyt.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta