Syyte: Velanperintä päättyi tappoon Turussa – uhria iskettiin veitsellä suoraan sydämeen - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Syyte: Velanperintä päättyi tappoon Turussa – uhria iskettiin veitsellä suoraan sydämeen

Kahta miestä ja yhtä naista syytetään taposta ja törkeästä pahoinpitelystä.

31.1. 7:14

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa selviteltiin torstaina, tapettiinko mieshenkilö velan vuoksi vai oliko kyseessä vahinko.

Syyttäjä vaatii kaikille kolmelle vastaajalle ehdotonta 10 vuoden vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja taposta. Kaksi vastaajista oli syytettynä myös muun muassa ampuma-aserikoksista.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun vastaajat, kaksi miestä ja nainen, saapuivat uhrin asunnolle syyskuussa 2019. Sen jälkeisistä tapahtumista on syyttäjällä ja puolustuksella erilaiset näkemykset.

Syyttäjän mukaan kolmikko meni asunnolle perimään uhrilta rahoja, jotka hän oli velkaa porukan naispuoliselle henkilölle. Yhdellä vastaajista oli ollut mukanaan käsiase, jossa oli äänenvaimennin, toisella katkaistu haulikko ja kolmannella veitsi.

Syyttäjän mukaan yksi heistä oli ampunut uhria reiteen tämän avattua oven. Ampumista oli edeltänyt lyhyt sanallinen riitely. Luoti oli mennyt uhrin reidestä läpi. Sen jälkeen kaksi vastaajista meni uhrin asunnon makuuhuoneeseen, jossa uhria lyötiin veitsellä sydämeen aiheuttaen siihen vasemman kammion lävistävän kuolettavan vamman.

Yksi vastaajista irrotti veitsen uhrin rinnasta tarkoituksenaan piilottaa se. Tuon jälkeen kaikki vastaajat poistuivat asunnolta ja yksi heistä soitti hätäkeskukseen.

Vastaajien kertomukset tapahtumista ovat ristiriidassa keskenään. Toisen miespuolisen vastaajan mukaan uhri oli ottanut naispuolisesta vastaajasta kiinni ja yrittänyt vetää tämän asuntoon, jonka vuoksi hän oli ampunut uhria reiteen. Uhri oli kuitenkin edelleen pitänyt naisesta kiinni, ja vastaaja oli yrittänyt mennä tilanteeseen väliin. Uhri ja nainen olivat kaatuneet, ja jossain vaiheessa vastaaja oli huomannut uhrilla olleen veitsi rinnassaan. Vastaaja oli kehottanut naista soittamaan hätänumeroon, niin kuin tämä oli tehnytkin.

Naispuolisen vastaajan mukaan hän oli yrittänyt rauhoitella tilannetta uhrin ja miespuolisen vastaajan välillä. Tuolloin uhri oli tarttunut häntä kaulasta. Sen johdosta vastaaja ja uhri alkoivat kamppailla, ja nainen oli tönäisty tilanteesta kauemmas. Naisen mukaan puukko oli ollut vastaajan kädessä ja osunut uhriin, mutta kyse ei ollut tahallisesta osumasta.

Kolmannen vastaajan mukaan väkivalta tuli hänelle yllätyksenä eikä hän mennyt missään vaiheessa asuntoon sisälle tai yrittänyt estää uhria poistumasta asunnosta.

Kaikki vastaajat kiistivät, että väkivalta uhria kohtaan olisi ollut etukäteen suunniteltua. Naisen mukaan toisen miehen ja uhrin välillä oli ollut aiempaa riitaisuutta.

Tapauksesta annetaan tuomiot myöhemmin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?