Trukin piikki rikkoi myrkyllistä alumiinikloridia sisältäneen säiliön Turussa Kaukokiidon terminaalilla – neljä henkilöä altistui aineelle - Turun seutu - Ilta-Sanomat

Trukin piikki rikkoi myrkyllistä alumiinikloridia sisältäneen säiliön Turussa Kaukokiidon terminaalilla – neljä henkilöä altistui aineelle

Julkaistu: 29.1. 6:56, Päivitetty 29.1. 8:43

Kyseessä on tuhannen litran säiliö.

Turussa on käynnissä mittava vaarallisen aineen onnettomuuden torjuntatyö.

– Siellä vuotaa tuhannen litran säiliö, piha on evakuoitu, Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin IS:lle.

STT:n mukaan trukin piikki puhkaisi myrkyllistä alumiinikloridia sisältäneen tuhannen litran säiliön.

– Ainetta ehti vuotaa noin 250 litraa, mutta mitään vaaraa ympäristölle tai henkilöstölle ei ole, palomestari Olli Suominen kertoi STT:lle aamuseitsemän jälkeen.

Alumiinikloridi on syövyttävä aine, joka aiheuttaa esimerkiksi hengitysvaikeuksia. Neljä henkilöä altistui aineelle, mutta he eivät tarvinneet jatkohoitoa.

Hälytys tuli kello 5.53. Hälytyksen koodi oli ”suuri”.

Kohde on Kaukokiidon terminaali osoitteessa Kopteritie. Se sijaitsee Turun keskustan pohjoispuolella, Loimaalle ja Tampereelle menevän valtatien E63 ja Turun pohjoispuolisen Piikkiöstä Raisioon kulkevan E18-tien tuntumassa.

Paikalla oli runsaasti Lounais-Suomen pelastuslaitoksen yksiköitä. Aluepalopäällikkö Kari Alanko kertoi Ilta-Sanomille kahdeksan aikaan, että torjuntatöihin jäi viisi yksikköä.

– Torjuntatöissä menee arvion mukaan pari tuntia. Saamme sen puoli 10 paikkeilla valmiiksi, hän sanoi.

Alumiinikloridia oli valunut rekan lattialle ja maahan. Lisäksi sitä oli kulkeutunut viemäriin.

– Aine imeytetään sammutettuun kalkkiin ja säilötään tiiviisiin astioihin, jonka jälkeen se toimitetaan jatkokäsittelyyn. Sitten alue huuhdellaan vedellä, Alanko kertoo.

Alanko vahvistaa, että vuodosta ei ole vaaraa lähiympäristölle tai ihmisille.

– Aine laimenee runsaassa vedessä. Siitä voi kuitenkin syntyä suolahappoa, joten olemme ilmoittaneet vesilaitoksille, että tarkkailevat tilannetta, hän sanoo.

Klo 8.41: Korjattu: Kyseinen aine on alumiinikloridi. Klo 8.20: Juttua päivitetty torjuntatöitä koskevilla tiedoilla.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta